Norge

- Det har ikke skjedd noen ting, det er jeg sikker på

Reidun Øygard har ingen tro på at det har skjedd noe seksuelt mellom Rune Øygard og den unge jenta

 • Håkon Letvik
  Håkon Letvik

Reidun Øygard fortsatte i formiddag sin forklaring i Eidsivating lagmannsrett på Hamar. Hun er sikker på at ektemannen ikke har foretatt seg noe upassende med den unge jenta.

— Rune forsøkte å sette grenser overfor henne. Hun sa at hun var hos oss og overnattet hos kjæresten. Det kunne vi ikke godta. Rune satte grenser, og det er grunnen til denne saken, sa Øygard.

Les også

Øygards kone: - De var ikke alene på hytta

Så ingen forelskelse

Hun forklarte at hun aldri hadde sett tegn på noe forelskelse mellom de to.

— Det gjorde også at jeg hadde tillit til dem, sa hun.

— Men du forklarte i går at du hadde sett meldinger hvor det stod «elsker deg» og hadde reagert på det. Hvordan henger dette i hop, ville lagmann Ørulf Røhnebæk vite.

- Ja, når du kjenner Rune. De hadde en spesiell måte å kommunisere på, og brukte spesielle uttrykk. Hvis det hadde vært 50 samleier, måtte det merkes på en eller annen måte. Det var en vanlig familiesituasjon oss imellom, sa Øygard.

— Skypemeldingene blir av mange tolket slik at det i tillegg er en seksuell kontakt. Hva er din forståelse, ville lagmannen vite.

— Jeg klarer ikke å følge den tolkningen. Det var deres måte å kommunisere på. Men det er ikke slik jeg ville ha ordlagt meg, men det var slik de hadde dialog, sa Reidun Øygard.

Les også

- Mye av dette var Donald-språk eller lekespråk

— Uttrykk som faren brukte

På spørsmål fra forsvareren, advokat Mette Yvonne Larsen, anslo Reidun Øygard at ektemannen og jenta hadde vært alene om natten 5-6 ganger.

— Jeg har ingen tro på at dette har skjedd, ikke i det hele tatt, sa Reidun Øygard. Hun beklaget at mannen ikke hadde vært flinkere til å sette grenser, og at de hadde latt jenta vært hos dem alt for mye.

Hun avkreftet også at det var noe mystisk med uttrykket «inn og ut og att og fram» slik Rune Øygard hadde skrevet i en Skype-melding til jenta. Jenta sa at dette handlet om samleier i sin forklaring.

— Det er et uttrykk som faren hans brukte og som Rune har fra han. Han mente at det var noe bra når han sa dette, sa Reidun Øygard.

svp://

Reidun Øygard, kona til den overgrepstiltalte eks-ordføreren, mener hennes mann ikke hadde noe kjærlighetsforhold til den fornærmede jenta. Foto: Terje Bendiksby, Ntb Scanpix

Relevante artikler

 1. NORGE

  Janne Jemtlands ektemann: – En lettelse å bli pågrepet

 2. NORGE

  Eirik Jensens historie fortalt med egne ord

 3. NORGE

  Kristins far i retten: – De skulle medisinere meg hvis jeg la bort saken. Det ville jeg ikke.

 4. NORGE

  Tiltalte i Kristin-saken nekter straffskyld

 5. NORGE

  Behring Breivik i retten: Jeg er blitt mye mer radikal. Jeg har vært isolert og ikke korrigert en eneste gang

 6. NORGE

  Eirik Jensen: - I politiet har vi noe som heter moralpoliti. Det å være annerledes har hatt sin pris.