Norge

Dreamliner blir Norwegians «krise-fly» i Europa

Norwegian setter inn sine store Boeing 787 Dreamliner-fly for å erstatte Max 8-flyene på høyfrekvente ruter i Europa.

Norwegians Boeing 787 Dreamliner-fly settes inn som «krisefly» på høyfrekvente ruter i Europa mens 737 Max 8-flyene er på bakken.
  • NTB

Det melder flysmart24.no.

Norwegian ble tidligere denne måneden tvunget til å sette sine 18 Boeing 737 Max 8-fly på bakken etter at 157 mennesker mistet livet da et Ethiopian Airlines-fly av samme modell styrtet kort tid etter avgang i Etiopia.

I en børsmelding mandag opplyste selskapet at de ville sette inn sine store Dreamliner-fly «på høyfrekvente ruter» innen Europa, for å få passasjerene dit de skal mens Max 8-flyene står.

– Ja, Dreamlineren har allerede fløyet til Malaga og Las Palmas fra Oslo og det kommer den til å gjøre fremover også, sier kommunikasjonsdirektør Lasse Sandaker-Nielsen i Norwegian til Flysmart 24.

Også spredte storbyruter får Dreamlineren, som eksempelvis onsdagens avgang fra Oslo til Paris. Sandaker-Nielsen opplyser at det ikke er satt noen grense for hvor lenge Dreamlinerne kommer til å operere på Syden-rutene.

– Det vil skje så lenge det er behov, sier han.

Dreamliner-flyene er betydelig større enn 737-flyene, og har med sine to midtganger og ni seter i bredden plass til opptil 344 passasjerer. Vanligvis opererer de kun på de interkontinentale og oversjøiske rutene til Amerika og Asia.

Les også

  1. Boeing inviterer til møte om 737 MAX

  2. New York Times: Ulykkesfly manglet viktig sikkerhetsteknologi i cockpit fordi det var ekstrautstyr

Les mer om

  1. Boeing
  2. Norwegian
  3. Luftfart
  4. Fly