Siktet 23-åring jobber i Oslo-barnehage

23-åringen har tidligere jobbet i en barneskole, og er nå ansatt som barnehageassistent.

Den mistenkte 23-åringen ble lørdag filmet av overvåkingskameraene ved Rimi-butikken på gamle Lambertseter senter.
Les også

23-åring mistenkt for overgrep mot skolebarn

Lørdag ble politiet varslet raskt da at en 11-åring ble befølt på Lambertseter i Oslo. Bare et par timer senere pågrep en patrulje en 23-åring, som har tilstått den seksuelle handlingen i helgen .

Oslo-politiet tror imidlertid 23-åringen kan ha mer på samvittigheten: Etterforskerne vil undersøke om han er samme mann som spredte frykt i Oslo og Bærum i slutten av august.

Da ble en rekke barn antastet eller befølt av en mann rundt eller på vei hjem fra skolene de går på.

Assistent i barnehage

23-åringen, som blir fremstilt for varetekt i Oslo tingrett tirsdag ettermiddag, er ansatt som assistent ved en barnehage i Oslo. På sin egen Facebook-side oppgir han også at han tidligere var ansatt på en barneskole i Midt-Norge.

Bydelsdirektøren i den aktuelle bydelen i Oslo bekrefter at en ansatt i en kommunalt eiet barnehage er pågrepet.

— Det vil selvsagt ikke være aktuelt for ham å fortsette i jobben. Vi behandler dette som en personalsak, og vil nå sørge for å informere de ansatte og de foresatte i barnehagen , sier direktøren til Aftenposten.no.

Den siktede mannen skal ha jobbet i barnehagen i Oslo i rundt ett år.

— Alle rutiner ble fulgt ved ansettelsen, og det ble innhentet politiattest, sier bydelsdirektøren.

Seks barn i Oslo

Politiinspektør Hanne Kristin Rohde opplyser at 23-åringen har hatt et plettfritt rulleblad. Politiattesten ga dermed ingen grunn til bekymring for arbeidsgiver Oslo kommune da han søkte jobben i fjor.

Hanne Kristin Rohde i Oslo-politiet. FOTO: HANS O. TORGERSEN

Med episodene i august og helgens antasting på Lambertseter, er det totalt seks barn som har blitt befølt i Oslo — og hvor politiet tror samme mann står bak. I tillegg kommer flere tilfeller i Bærum. - Det er naturlig for oss å avhøre ham om de forholdene vi kjenner til i Oslo vest og i Asker og Bærum. Det vil også være naturlig å gå tilbake i arkivene for å se om det er spredte anmeldelser som kan kobles til denne saken, sier Hanne Kristin Rohde til Aftenposten.no

Beslagla sykkel

Den siktede mannens sykkel er beslaglagt av politiet, og denne kombinert med mannens utseende gjør at etterforskerne mener han kan være identisk med den som antastet skolebarn i august. Mannen er norsk statsborger, men er opprinnelig fra et afrikansk land.

23-åringen er siktet for forholdet på Lambertseter i helgen, men er foreløpig ikke konfrontert med de andre sakene fra tidligere i år.

Ifølge forsvarer Øivind Østberg erkjenner han at han har et problem med sin seksuelle legning.

— Han ønsker behandling, han er ikke tilfreds med den tilbøyeligheten han har. Han anser at han har et problem som han trenger hjelp med, sier forsvareren til Aftenposten.no.

– Allerede i mars i år kontaktet han politiet for å be om hjelp. Han fikk bistand til å kontakte psykolog, men han sluttet å gå fordi det ble for dyrt med terapien, sier Østberg til NTB.

Klienten skal nok en gang ha bedt om å få behandling etter at han ble pågrepet, opplyser advokaten til NTB.

– Det er ikke bra at en slik person jobber i en barnehage, og det er naturlig at vi vil se nærmere på dette i etterforskningen. Men foreløpig har vi ikke fått noen opplysninger om at det er begått overgrep i barnehagen, sier politiadvokat Pål-Fredrik Hjort Kraby til NTB.