Norge

Hun blogget seg til ny karriere

Etter å ha startet opp en populær interiørblogg og avlagt mastergrad i blogging, har Heidi Marie Flesland sagt opp jobben for å jobbe på heltid med sosiale medier.

Heidi Marie Flesland startet interiørbloggen som en hobby. Nå har hun sagt opp jobben, og satser på en ny karriere innen sosiale medier.

  • Bergens Tidende
  • Bjørn Erik Larsen

I 2007 startet Heidi Marie Flesland en blogg med håndarbeid til salgs. I 2009 dreide interessen seg over mot interiør, og hun startet bloggen Fru Fly. Det skriver bt.no.

Opprinnelig utdannet sosionom, ferdigstiller hun i disse dager en masteroppgave om blogging, og har nettopp levert oppsigelsen som familiekonsulent for å jobbe med blogging og sosiale medier på heltid.

— Slik sett hadde jeg en faglig motivasjon i tillegg til interessen til å bruke tiden på å bygge opp en blogg. Dette er et felt som endrer seg såpass fort at det ikke finnes en ferdig fasit man kan lese seg til. Derfor har bloggen også vært et lite eksperiment, selv om det ikke var årsaken til at jeg startet den, sier hun til bt.no.

- Jeg skal ikke leve av blogg, men kompetansen om sosiale medier. Bloggen skal være en hobby, og gi utløp for kreativitet.

Skiftende trender

Det florerer av interiørblogger på nettet, og kvinner er storkonsumenter av stoffet, sier hun.

— Vi blir stadig mer opptatt av trender og interiør, og blogger gir oss raskt inspirasjon. For min del er det nesten i meste laget, og mannen min lurer av og til på hvordan det kommer til å se ut når han kommer hjem.

Trender skifter mye raskere enn før, og jeg tror at interiørbloggene er med på å akselerere trendene, og gjør at man får mere og raskere inspirasjon enn tidligere, sier hun.

Les også

- Krevende å forby bruk av Facebook

Selv om bloggingen har tatt tid, er ikke Heidi Marie i tvil om at det har vært en berikende fritidssyssel. — Bloggingen har vært en lystbetont hobby, som jeg har tilpasset alt etter hvor mye tid jeg har til rådighet mellom familie, studier og jobb. Men det har gitt meg et utløp for å være kreativ og komme i kontakt med andre mennesker, og jeg legger ikke ut noe hvis jeg ikke føler at jeg har laget noe skikkelig.

Både bilder og bokstaver er viktige elementer i interiøret på Nesttun. Alt fra små lapper som er klistret opp, til visuelle bokstavsammensetninger i glass og ramme, og bilder som pryder veggene.

Nysgjerrige lesere

Det er mange grunner til at folk leser blogger, men nysgjerrighet scorer nok også sier hun.

— De fleste har nok en interesse for interiør, men mange er også er nysgjerrige, og ønsker å følge med på hva en person gjør videre med både hus og tilværelse.

— Før var det kanskje arkitekter og designere som var opptatt av interiør, men nå er det stuerent å være interessert interiør, og det er noe vi bruker både tid og penger på. Da er blogger både en lett tilgjengelig og god kilde til informasjon og inspirasjon.

Kappløp

Blogging har sin opprinnelse i uttrykket «weblog», eller dagbok på nettet. Det innebar at det gjerne var en personlig stil , tett knyttet opp til personen som skrev. I dag begynner likheten mellom bloggene å bli påtagelig.

- Nå er det nesten et kappløp om å komme ut med en ting først, fremfor at man lager en personlig vri, eller skriver om noe man har laget selv.

— Jeg går ikke ut og kjøper en ting, tar bilde av den og legger det ut på bloggen min. Det må være noe som man har bearbeidet, satt litt opp eller gjort noe med selv.

Kommersielle interesser

Integriteten til bloggerne er også viktig, mener Flesland.

- Dersom man inngår et økonomisk samarbeid med kommersielle aktører om å presentere stoff, er det viktig at det kommer frem.

Det er heller ikke gitt at omtale på en blogg nødvendigvis er den beste løsningen for er produkt, sier hun. Likeledes innvolverer ofte bloggingen såpass mye av en person og privatlivet at det er viktig at man ikke sammenfiltrer det med økonomiske interesser.

- Men jeg tror vi kommer til å se en stor grad av profesjonalisering innen bloggsfæren. Både av bloggere som skriver profesjonelt, men også bedrifter og pr-byråer som kommer til å opprette blogger.

Følg Aftenposten Jobb på Facebook

Les også

  1. Følge drømmen eller fornuften? Det vanskelige valget

  2. Vakre kvinner velges bort, av kvinner

  3. En av tre hjemme i bakrus

Heidi Marie Flesland