Tromsømann nekter straffskyld for nettovergrep mot 16 barn

En mann i 50-årene, tiltalt for nettovergrep mot fem utenlandske og elleve norske barn, erkjenner ikke straffskyld. Han har vært etterforsket i snart fire år.

  • NTB

Det opplyser Nordlys , som også skriver at politiet først fikk vite om opplysninger om tromsømannen i forbindelse med en annen straffesak.

– Det ble i den forbindelse opprettet sak i april 2016. Siden da har det vært gjennomført flere ransakinger på tiltaltes bopel. Det er tatt beslag i store mengder digitale spor, sier politiadvokat Linn Eidissen.

Påtalemyndigheten har tiltalt mannen i 50-årene for overgrep som skal ha foregått fra 2011 til 2018.

Etter at tiltalen ble kjent tirsdag, er det gjort tilrettelagte avhør i saken, og flere av de utenlandske fornærmede er avhørt med bistand fra politiet i deres hjemland, ifølge Eidissen.

– Tiltalte har på ingen måte ønsket å samarbeide med politiet, og han erkjenner ikke straffskyld, sier Eidissen.

Mannens forsvarer, advokat Thomas Hansen, ønsker fremdeles ikke å kommentere saken overfor avisen.

Tiltalen mot mannen omfatter nettovergrep av ulik karakter. Overgrepene skal ha foregått ved at mannen fikk både jenter og gutter til å sende filmer og bilder via Snapchat og Kik mens de utførte seksuelle handlinger på seg selv. De mest alvorlige tiltalepunktene kvalifiserer ifølge påtalemyndigheten til «særdeles skjerpende omstendigheter».

Rettssaken er berammet for Nord-Troms tingrett fra 15. til 23. juni.