Norge

Bompengepartiet nesten dobbelt så stort som Frp i Stavanger

Bompengepartiet FNB er blitt nesten dobbelt så stort som Frp i Stavanger, ifølge en ny meningsmåling. I Sandnes er de nesten like store.

  • NTB

Meningsmålingen, som er utført av Respons Analyse for Stavanger Aftenblad og VG, viser at partiet har 12 prosent oppslutning i byen.

Frp får 6,3 prosent på målingen, noe som er 4,5 prosentpoeng mindre enn ved valget i 2015.

Dersom det hadde vært kommunevalg nå, ville FNB fått åtte mandater i bystyret, fem flere enn i dag. Frp ville fått fire mandater, og dermed mistet tre av sine nåværende mandater.

En annen måling fra samme byrå viser at FNB kommer inn i bystyret i Sandnes i Rogaland med seks mandater. Resultatet på 12,4 prosent overrasker selv ordførerkandidaten i partiet:

– Fantastisk, sier Ellen Karin Moen, FNBs ordførerkandidat i Sandnes, til Stavanger Aftenblad.

Mens FNB fosser frem, har Frp tapt fem mandater siden forrige valg, og det er bare ett mandat som skiller partiene i bystyret, ifølge meningsmålingen. Frp får 13,5 prosent på målingen, 10 prosentpoeng mindre enn ved valget i 2015.

FNB har så langt sagt at det ønsker å samarbeide med andre partier fra sak til sak. Moen understreker at partiet har flere ufravikelige krav, som bompengespørsmålet.

– Bompengesaken var dråpen som fikk begeret til å renne over. Mange velgere opplever at de ikke blir hørt, og derfor kommer de til oss nå, sier Moen.

Les også

Carl I. Hagen gir seg som leder for bompenge-opprøret i Frp

Les mer om

  1. Bompenger
  2. Fremskrittspartiet (Frp)
  3. Politikk
  4. Stavanger
  5. Rogaland