Norge

Drapstiltalte nekter for å ha skutt med vilje – hadde to maskinpistoler i bilen

Den 34-årige mannen som er tiltalt for drapet på Bjørndal i Oslo i mars i fjor, forklarte seg på rettssakens første dag tirsdag. Han nekter straffskyld.

Drapsofferet ble funnet kritisk skadet i garasjeanlegget under denne boligblokken. Han døde senere på sykehus av skuddskadene. Foto: Hans O. Torgersen

 • NTB

I Oslo tingrett innrømmet den norskpakistanske mannen å ha avfyrt skuddet som tok livet av en polsk mann på 31 år. Han nektet imidlertid for at drapet var forsettlig og sa han egentlig skulle slå 31-åringen med våpenet da det gikk av et vådeskudd, skriver Dagbladet.

Det skal ha oppstått en konflikt mellom 34-åringen og 31-åringen, og den nå drapstiltalte skal ha trodd at den polske mannen ville angripe ham – og oppfattet at han ville ta fra ham våpenet.

Les også

34-åring tiltalt for drap på polakk på Bjørndal i Oslo

– Panikk

– Jeg valgte da å svinge til med våpenet og traff ham i skuldra. Da sa det pang, og det gikk av et smell. I full panikk tok jeg det andre våpenet fra bilen og begynte å løpe rundt på stedet før jeg kjørte derfra i en annen bil, sa 34-åringen i retten.

Totalt åtte personer ble pågrepet etter tre skyteepisoder på Bjørndal, Lambertseter og Jordal like i forkant av drapet, som skjedde tidlig 12. mars i fjor. Syv av dem, inkludert den drapstiltalte, ble tiltalt for grov våpenovertredelse.

Les også

En tredje skyting i Oslo kobles til våpenoppgjør på Lambertseter og Bjørndal-drap

To maskinpistoler

Mannen er også tiltalt for brudd på våpenloven fordi han hadde to maskinpistoler i Audi-en han kjørte og for å ha hatt skytevåpen på offentlig sted. I tillegg omfatter tiltalen oppbevaring av narkotika som cannabis, kokain og MDMA, som er virkestoffet i ecstasy.

Rettssaken i Oslo tingrett varer til og med fredag.

Vi videreutvikler våre artikler.
Hjelp oss å forbedre, gi din tilbakemelding.
Gi tilbakemelding

Les mer om

 1. Drap
 2. Oslo
 3. Oslo tingrett
 4. Krim

Relevante artikler

 1. OSLOBY

  Lagmannsretten skjerper straffen for mann som er dømt for drap på Bjørndal

 2. NORGE

  34-åring dømt til 13 år og seks måneders fengsel for drap i Oslo

 3. NORGE

  35-åring tiltalt for drap i Riga

 4. NORGE

  Tiltalt ektemann i retten: Kona ble drept i et sjalusioppgjør

 5. NORGE

  Manshaus i varetekt fram til rettssaken i mai

 6. NORGE

  Lindén sier «stemmer i hodet» gjorde ham til drapsmann