Norge

Mann med luftpistol førte til 55 minutter togstans

Bevæpnet politi rykket onsdag ut etter melding om at det var en mann med pistol på toget til Lillehammer. Stortingsrepresentant var en av passasjerene på toget.

 • Hans O. Torgersen
  Journalist

Stortingsrepresentant Anette Trettebergstuen (Ap) fra Hedmark skryter i entwittermelding av hvordan konduktøren håndterte situasjonen:

«Mann viftet m pistol på Lillehammertoget, proffkonduktør fikk tømt vogn for folk, stoppet på Eidsvoll og mann pågrepet avpolitiet», skriver hun.

Det var en annen passasjer som slo alarm klokken 17.40 da han så at mannen hadde en pistol i en koffert, som han flere ganger åpnet og lukket.

— På bakgrunn av opplysningene vi fikk, så bevæpnet vi oss og personellet på toget holdt det igjen på Eidsvoll stasjon. Mens vi var på vei til stedet, evakuerte konduktøren på en diskret måte kupeen som vedkommende satt i, forteller operasjonsleder Per Stenslet i Romerike politidistrikt til Aftenposten.no.

Pistol, kniver og pisk

Da politiet kom frem var mannen igjen alene i kupeen og situasjonen var dermed oversiktlig for politifolkene som gikk om bord i toget. Etter kort tid fikk de mannen med seg ut.

— Vi fikk kontroll på ham uten dramatikk. Han hadde en luftpistol, en pose med kniver og en pisk, som han hadde kjøpt i Oslo. Det endte med at vi tok beslag i dette, sier Stenslet.

Mannen med luftpistolen, knivene og pisken er 41 år gammel og hjemmehørende i Hedmark.

55 minutter

— Det stemmer at vi hadde en stopp på Eidsvoll stasjon på nærmere en time og at politiet ble tilkalt. Stanset varte i 55 minutter, så da ble det kjørt buss fra Hamar til Lillehammer med de passasjerene som ventet der, forteller kommunikasjonsrådgiver Mai-Bente Paulsen i NSB til Aftenposten.no.

- Kan du fortelle hvorfor toget stanset der?

— Årsaken til at vi hadde en stans, må politiet uttale seg om.

Vi videreutvikler våre artikler.
Hjelp oss å forbedre, gi din tilbakemelding.
Gi tilbakemelding

Relevante artikler

 1. NORGE

  – Det var våre verdier som vant

 2. NORGE

  Knut Olav Åmås' favoritter

 3. NORGE

  Utredet i tre måneder, men sjekket ikke grunnforhold

 4. NORGE

  Rombarn holdes hjemme fra skolen etter drapsforsøk

 5. NORGE

  Utredning foreslår tiltak som kan kutte utslipp tilsvarende 40 millioner tonn CO2 over ti år

 6. NORGE

  Odvar Nordlis liv i bilder