Krisemøte i Bærum etter moskéskyting

Mandag morgen samles ledelsen i Bærum kommune til krisemøte etter moskéskytingen og drapet på en 17 år gammel jente lørdag.

Bærum-ordfører Lisbeth Hammer Krog forteller om et sterkt preget lokalsamfunn etter moskéskytingen og drapet lørdag. Her sammen med Abid Raja da menigheten i Al-Noor Islamic Centre i Bærum samlet seg til Eid på Thon hotell i Sandvika. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Målet med møtet er å planlegge veien videre etter drapet og den mulige terrorhandlingen lørdag.

– Nå er det viktig å ivareta skoleelevene som ennå ikke har begynt på skolen etter ferien, finne ut hvilke behov klassekameratene har og følge opp med kriseteam. Vi har også tett dialog med moskeen og det muslimske miljøet i Bærum. Det blir viktig å ivareta alle involverte i dagene og ukene som kommer, sier ordfører Lisbeth Hammer Krog (H) til VG.

Hvilke tiltak kommunen vil sette i gang, kan hun ikke kommentere før møtet. Det starter klokken 8.

Les også

Siktede etter moskéskytingen erkjenner ikke straffskyld

En mann åpnet ild inne i moskeen til Al-Noor Islamic Centre på Skui i Bærum lørdag. Politiet etterforsker skytingen som et forsøk på terror. Den mistenkte etterforskes også for drap på stesøsteren sin. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Rammer et stort nabolag

Det var like etter klokken 16 lørdag at det ble meldt om skyting i moskeen på Skui i Bærum. 65-åringen Mohamed Rafiq klarte imidlertid å legge gjerningsmannen i bakken, og ingen ble alvorlig skadet.

Politiet har bekreftet at det ble avfyrt flere skudd, men vil ikke si noe om hvor mange eller hva slags våpen som er brukt.

I tillegg drapsforsøk etter skytingen i moskeen, er en mann i 20-årene siktet for å ha drept sin 17 år gamle stesøster som ble funnet død i et hus i Bærum lørdag kveld.

– Dette rammer familier, klassekamerater, et stort nabolag. Dette gjør vondt. Dette smerter. Vi er veldig preget, sier Hammer Krog til VG.

Les også

Dette vet vi, og dette vet vi ikke om moskéskytingen i Bærum

Les også

Abid Raja: Som om noen skulle skyte inn i en kirke på lille julaften

Fengslingsmøte

Samme dag som krisemøtet holdes i Bærum, fremstilles den siktede for varetektsfengsling.

Fengslingsmøtet starter klokken 13 mandag og vil bli holdt bak lukkede dører. Ifølge VG vil politiet begjære fire ukers varetektsfengsling.

Mannens advokat Unni Fries bekreftet søndag kveld overfor NTB at den siktede vil møte i retten, men sa at han ikke kommer til å forklare seg. Den siktede har i helgen også benyttet retten til ikke å forklare seg for politiet.

Han erkjenner ikke straffskyld, sier Fries til NTB.