Norge

Forsvinningssaken på Lørenskog: Politiet skal søke i nytt vann

Politiet gjennomfører nye undersøkelser på og ved Hagen-familiens eiendom. Politiet opplyser at de vil drive med undersøkelser i tre dager.

Kripos var på plass ved Hagen-familiens bolig mandag. Foto: Torgeir Strandberg

 • Harald Stolt-Nielsen
  Journalist

Politiet opplyser til Aftenposten at dette er rutinemessige undersøkelser.

Ifølge en pressemelding fra Øst politidistrikt skal det også gjøres søk i et nytt tjern i området, kalt Vesletjernet, som ikke tidligere er undersøkt. Dette ligger 200–250 meter fra Hagen-familiens bolig.

Også i Langvannet, som tidligere er undersøkt, skal det gjennomføres nye søk.

Politifolk har blant annet undersøkt under et kumlokk på eiendommen. Foto: Torgeir Strandberg

Skal bruke hunder

Aftenposten har fått opplyst at det også skal gjøres søk med hund i området. Politifolk har blant annet undersøkt under et kumlokk på eiendommen.

I pressemeldingen begrunnes tidspunktene for søkene med at det tidligere ha vært krevende å gjøre disse på grunn av snø og is. Politiet forteller at det har dukket opp nye spørsmål som må besvares:

Det også gjøres søk i et nytt tjern i området, kalt Vesletjernet, som ikke tidligere er undersøkt. Foto: Torgeir Strandberg

«Det er slik at omfattende politietterforskninger ikke kun gir svar, de avdekker også nye spørsmål som må undersøkes. I de fleste store etterforskninger er det behov for å gjøre både nye undersøkelser og etterundersøkelser. Det er også tilfellet i denne saken.» heter det i pressemeldingen.

Politiet antar at Anne-Elisabeth Hagen ble bortført fra sin egen bolig 31. oktober i fjor. Politiet har ikke fått noen bevis på at hun er i live.

Kripos forlater boligen til Tom Hagen. Foto: Torgeir Strandberg

«Status i saken er for øvrig uforandret. Det har ikke vært noen kontakt med antatt motpart, og det har heller ikke kommet livsbevis. Politiets etterforskning fortsetter med samme styrke», skriver politiet i pressemeldingen.

Les også

 1. Politiet om mulige Hagen-kidnappere: – Betydelig voldskapasitet

 2. Sikkerhetsekspert om forsvinningssaken: – Kidnapperne der ute må skifte strategi

 3. Forsvinningssaken: Politiet gjennomførte lydtester inne i og utenfor boligen til Tom og Anne-Elisabeth Hagen

Les mer om

 1. Forsvinningssaken på Lørenskog
 2. Krim
 3. Etterforskning
 4. Politiet
 5. Anne-Elisabeth Hagen
 6. Lørenskog