Hagen-familien kritisk til politiets etterforskning – vil ikke avhøres på nytt

Drapssiktede Tom Hagens barn mener politiet er for ensidig i etterforskningen av forsvinningen av Anne-Elisabeth Hagen og har så langt nektet nye politiavhør.

Politiet har satt opp sperrebånd og forseglet inngangsdøren til Hagens hjem i Sloraveien 4 på Lørenskog.
  • NTB

De tre voksne barna til Tom og Anne-Elisabeth Hagen mener faren, som er siktet for drap, er uskyldig og at politiets drapsetterforskning begrenser sjansen for å finne moren, skriver Romerikes Blad.

– De er sterkt bekymret for at politiet fortsetter i det sporet de åpenbart har låst seg i nå og tydeligvis har vært i veldig lenge. Det er at Tom Hagen er gjerningsmannen. Dette er de overbevist om er feil, og de er sterkt bekymret for konsekvensene dette har for saken, sier familiens bistandsadvokat Ståle Kihle til avisen.

Politiet har bedt om nye avhør av de tre, men de har takket nei til å snakke med politiet etter at faren deres ble siktet for drap, skriver VG.

– Barna ville ikke avhøres i forrige uke, og det vil fremover være naturlig for dem å vurdere om det er nødvendig for dem å forklare seg ytterligere. De har allerede avgitt mange politiforklaringer, sier Kihle til avisen.

Anne-Elisabeth Hagen forsvant fra sitt hjem i Lørenskog 31. oktober 2018, og familien mener politiet burde lett etter henne.

Politiet har ikke svart på kritikken fra familien, men statsadvokat Kirsti Guttormsen sier hun har full tillit til etterforskningsledelsen i Lørenskog-saken.

– Etterforskningen har vært bredt anlagt siden starten, noe den fortsatt er. Politiet har utferdiget og opprettholdt siktelser i saken, og etterforskningen pågår fortsatt, sier Guttormsen.

Ektepakten tema i avhør

Etter at Hagen ble siktet for drapet, har ektepakten mellom han og kona fått oppmerksomhet. Politiet bekrefter nå at dette også har vært tema i avhør. Ektepakten ville gitt Tom Hagen nesten alle verdiene ved en skilsmisse.

– Etter vårt skjønn er det i aller høyeste grad naturlig at ektepakten har vært tema i avhør, både da han hadde status som fornærmet og som siktet. Det er en sak som dreier seg om en ektefelle som er borte og den gjenværende er siktet for drap eller medvirkning til drap, sier politiadvokat Haris Hrenovica til Nettavisen.

Paret giftet seg i 1979 og ifølge ektepakten, signert i 1987, eide Tom Hagen hovedvekten av eiendeler og formue som særeie. Alle Hagens firmaer og aksjeposter står i hans navn, ifølge NRK, VG og Dagens Næringsliv.

Kona skulle få en hyttetomt i tidligere Biri kommune, 200.000 kroner i gave fra Tom Hagen og en Citroën BX 14 RE, eller bil av tilsvarende standard. Ektepakten ble i 1993 endret slik at også parets enebolig tilhørte Tom Hagens særeie.