Norge

Ble funnet i sjøen i Tromsø: Jente og kvinne døde, to små barn er livstruende skadet

En kvinne og en jente døde, to små barn er kritisk og livstruende skadet. De fire ble mandag kveld hentet opp av sjøen ved Kvaløyveien i Tromsø.

Et ambulansehelikopteret deltar i leteaksjonen etter at fire personer er hentet opp fra sjøen sørvest for Tromsø sentrum.
  • NTB
  • Hans O. Torgersen
    Journalist

Alle barna og kvinnen er utenlandske statsborgere. Pårørende er varslet.

To av jentene som ble funnet livløse i sjøen utenfor Tromsøya er sendt til Rikshospitalet i Oslo.

Luftambulanseflyet med de to jentene om bord landet på Gardermoen klokken 5.55 tirsdag morgen.

Kvinnen i 20-årene ble sendt til Universitetetssykehuset i Nord-Norge. Hun er nå bekreftet død.

Alle de tre barna er jenter under ti år, opplyser politistasjonssjefen til VG. Hun sier videre at politiet har vært i kontakt med mannen de tror er far til barna.

Politiet i Tromsø orienterer som saken klokken 11.00 tirsdag. Aftenposten følger saken og sender pressekonferansen direkte.

Bakgrunn

Det var klokken 17.28 mandag kveld at politiet fikk melding fra en forbipasserende. Meldingen gikk på at det var observert en barnevogn, og at det gikk spor ned til vannet. Da melder kom ned til vannet, ble det gjort funn av gjenstander i vannkanten.

– Pr. nå kan vi ikke si om det er begått en straffbar handling, en ulykke eller hva som har skjedd, sa politistasjonssjef Anita Hermandsen i Tromsø på en pressekonferanse mandag kveld.

– Politiet fikk melding fra forbipasserende klokken 17.28 om at det hadde skjedd noe på Fagereng i Tromsø, sa politistasjonssjef Anita Hermandsen på en pressekonferanse klokken 20.30.

– Han reagerte på at vognen var forlatt, og at det gikk fotspor over veien og ned i fjæra. Han valgte derfor å følge fotsporene ned til vannet, sa politistasjonssjef Hermandsen til Nordlys.

Da den første politipatruljen kom til stedet, svømte politifolkene ut for å hente de fire. Det ble gitt livreddende førstehjelp på stedet før de ble fraktet til sykehus.

Et av fartøyene som deltok i leteaksjonen.

Etter funnet av de tre barna og kvinnen i sjøen søkte nødetatene, dykkere, redningsskøyter og helikopter i en tid etter flere mulige personer i sjøen. Klokken 20.10 opplyste politiets innsatsleder Robin Åsheim Lindberg til Nordlys at søket var avsluttet.

Politiet er interessert i observasjoner gjort i området i tiden før klokken 17.28 mandag ettermiddag.

Tromsø kommune har satt krisestab, melder Nordlys. Også at kommunens psykososiale team er satt i beredskap.

Les mer om

  1. Tromsø
  2. Nord-Norge
  3. Politiet
  4. Ulykker