Norge

Ni personer evakuert fra tre hus i etter mye nedbør

Heftig regn har skylt vekk grunnen under veier og forårsaket flere ras i Rogaland. Tre hus er evakuert i Gjesdal i Rogaland på grunn av rasfare tirsdag kveld.

 • NTB

Tirsdag kveld varslet en mann Gjesdal brannstasjon umiddelbart da han kjørte i et hull i veien rett utenfor sitt eget hus i Bjørkeveien i Gjesdal. Politiet fikk meldingen 23.42 om at han med en gang skjønte at vannmengden i bakken var årsaken, da han gikk ut av bilen og så bakken bule.

– Også kjellerleiligheten i huset hans var oversvømt, og det hele gikk relativt kjapt, sier operasjonsleder Toralv Skårland i Sørvest politidistrikt til NTB.

Ingen skadd

Politiet i Sørvest meldte på Twitter klokka 0.52 at tre hus ble evakuert fordi det er fare for at de skal rase ut. Ifølge VG er hullet i bakken rundt 15 kvadratmeter stort.

– Brannvesenet gjorde den vurderingen etter å ha sett vannmengdene og at det er gått et ras. Det er evakuert til sammen ni personer som har ordnet med innlosjering andre steder på egen hånd. Det er ingen som er kommet til skade, og alt foregikk ganske udramatisk, forsikrer Skårland.

Bilen til mannen står fast i hullet foran huset og kan foreløpig ikke fjernes. Det jobbes med å få en gravemaskin til stedet for å få stabilisert massene i boliggaten, som nå er avstengt. Personell fra Gjesdal kommune er også på stedet og håndterer situasjonen.

Mye vær for tiden

Til VG presiserer vaktleder ved 110-sentralen Stein Arild Egeland at det har ikke gått et ras.

– Det er dreneringen i bakkenettet som har sørget for det store hullet. Vi er på stedet sammen med Gjesdal kommune for å forsøke og sikre området, sier han.

Politiet sier været representerer stor utfordringer for tiden.

– Vi har problemer med flere veier i området etter store nedbørsmengder. Det er en vei ved Figgjoelva som er stengt, store vannmengder er i ferd med å grave ut under veien. Det har regnet heftig hele tirsdag kveld. Det er også gått et mindre jordras i Vindafjord. Vi håper det roer seg med nedbøren nå. Vi har ikke fått melding om at det er fare andre steder, men det kan selvsagt skje, sier Skårland.

Vi videreutvikler våre artikler.
Hjelp oss å forbedre, gi din tilbakemelding.
Gi tilbakemelding

Les mer om

 1. Gjesdal
 2. Politiet
 3. Ras

Relevante artikler

 1. ØKONOMI

  Vindkraftentreprenør mottok brev med hvitt pulver

 2. NORGE

  Mye ungdomsfyll og bråk natt til 17. mai

 3. NORGE

  Utforkjøringer på glatte veier over hele landet

 4. NORGE

  Mistenkelig dødsfall i Sola – politiet etterlyser bil

 5. NORGE

  Uværet i Nordland: Over 1.000 personer isolert og det vurderes evakuering

 6. NORGE

  Omfattende brann i parkeringshus – flytrafikken ved Sola stanses