Norge

UD bekrefter Venezuela-samtaler

Utenriksdepartementet bekrefter at Norge er involvert i samtaler om krisen i Venezuela. Opposisjonsleder Juan Guaidó understreker at det ikke er forhandlinger.

Venezuelas opposisjonsleder Juan Guaidó bekrefter å ha sendt en delegasjon til Norge for å forhandle om en løsning på den politiske konflikten i hjemlandet. Nå bekrefter også Utenriksdepartementet det samme. Foto: AP / Martin Mejia / NTB scanpix

 • NTB

Natt til fredag kom bekreftelsen fra norsk side på involvering.

– Norge informerer om at det som del av en utforskningsfase har vært kontakt med representanter for sentrale politiske aktører i Venezuela, med sikte på å støtte dem i arbeidet for å finne en løsning på situasjonen i landet, skriver Utenriksdepartementet i en pressemelding.

De skriver videre at Norge roser partene for deres innsats.

– Vi gjentar vår vilje til å fortsette å støtte arbeidet for finne en fredelig løsning for landet, skriver departementet.

Utenriksdepartementet og statsminister Erna Solberg (H) har fram til nå ikke ønsket å bekrefte eller avkrefte om Norge er involvert i samtalene.

Det framgår ikke av meldingen til UD detaljer rundt samtalene, men Venezuelas opposisjonsleder Juan Guaidó bekreftet torsdag kveld at de har vært i Norge, og understreket samtidig formatet.

– Det har ikke vært forhandlinger. Dette er et forsøk fra Norge på å megle, noe som har pågått i månedsvis. Dette var den andre invitasjonen til Oslo. Alt annet er spekulasjoner, sa Guaido ifølge avisen El Nacional.

 1. Les også

  Guaido bekrefter samtaler i Norge

 2. Les også

  Venezuela-samtaler pågår i Oslo

 3. Les også

  Amnesty ber Den internasjonale straffedomstolen granske Venezuela

Les mer om

 1. Internasjonal politikk
 2. Venezuela

Relevante artikler

 1. VERDEN

  Guaidó bekrefter forhandlinger om Venezuela i Oslo

 2. VERDEN

  Venezuelas opposisjonsleder Juan Guaido bekrefter å ha sendt delegasjon til Norge for samtaler

 3. VERDEN

  Venezuela-forhandlinger gjenopptas på Barbados

 4. VERDEN

  Venezuelas opposisjon: – Ingen planer om å delta på flere møter i Norge

 5. VERDEN

  Opposisjonen i Venezuela sier forhandlingene er over

 6. VERDEN

  Venezuela-samtaler pågår i Oslo