Kun to av ti nordmenn mener integreringen går bra

Aldri før har andelen nordmenn som mener integreringen går bra, vært så lav. Nå varsler regjeringen en ny integreringspolitikk.

Kunnskaps- og integreringsminister Jan Tore Sanner varsler en ny og strengere integreringspolitikk. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Annenhver nordmann mener integreringen går dårlig, og kun to av ti mener integreringen går bra. Det kommer fram i myndighetenes årlige undersøkelse av nordmenns holdning til innvandrere.

Nå ønsker regjeringen en ny og tydeligere integreringspolitikk.

– Vi ønsker å stille tydeligere krav til kommunene om å levere resultater, men også tydeligere krav til innvandrere om å lære seg norsk og bidra til god kvalifisering så de kommer i arbeid, sier kunnskaps- og integreringsminister Jan Tore Sanner (H) til TV 2.

Stortingsrepresentant Himanshu Gulati (Frp) sier han skjønner at stadig færre nordmenn har tillit til at integreringen går bra og viser til den siste tidens oppslag om gjengkriminalitet i Oslo. Han mener mange innvandrere bør gjøre en bedre innsats.

– Mine foreldre kom til Norge 19. januar 1977, og de dro på jobb dagen etter. Men det er mange som har bodd i Norge i mange år som ikke kan norsk og ikke ønsker å jobbe, og da har de seg selv å takke sier, Gulati.