Norge

Helene (18) ble skadet i rundkjøring. Politiet mistenker at bilfører oppga falskt navn og nummer.

Helene (18) havnet på asfalten og ble skadet da hun måtte bråbremse for en bil som kom i full fart inn i rundkjøringen. Bilføreren oppga et navn og telefonnummer som politiet mistenker er falskt.

Helene Lundins moped har fått skader på siden og må trolig kondemneres. Selv sitter hun igjen med et navn og telefonnummer som bilføreren oppga, men som politiet mistenker er falskt.
  • Wasim Riaz
    Wasim Riaz
    Journalist
Nyhetsbrev Få oversikten over ukens viktigste saker i Aftenpoddens nyhetsbrev.

– Jeg var langt inn i rundkjøringen idet en bil kom i full fart fra min høyre side. Jeg måtte bråbremse og veltet på den våte asfalten. Det endte meg at jeg fikk skrubbsår i låret og en forslått ankel. Også fikk mopeden store skader, forteller Helene Lundin.

Helene Lundin

Ved 12.30-tiden torsdag var Helene på vei hjem fra Sandvika videregående skole da turen endte på asfalten i rundkjøringen ved Engervannet, ikke så langt fra Sandvika togstasjon.

– Bilføreren stoppet bilen, men det tok litt tid før han kom ut. Han sa at det kan føles skremmende når det kommer en bil i høy fart, men mente at det ikke var hans skyld fordi bilen ikke hadde truffet mopeden, forteller 18-åringen.

  • LES OGSÅ: Bilfører stakk av etter ulykke med syklist

Oppga nummer som er slått av

Sjåføren spurte hvordan det gikk med 18-åringen og hjalp henne med å flytte mopeden til siden.

– Jeg fortalte at jeg var skadet, og at det gjorde vondt i låret og ankelen. Deretter prøvde jeg å overtale mannen til å skrive skademelding, men han ville ikke det. Da ba jeg han om å oppgi navn og telefonnummer, slik at jeg kunne kontakte ham hvis det var noe i ettertid. Han skrev telefonnummeret og navnet sitt på min mobil før han kjørte derfra, sier Helene.

Hun kom seg etter hvert hjem og fikk snakket med sin far, Christian Lundin, som er advokat.

I denne rundkjøringen gikk Helene Lundin i asfalten.

– I ettertid følte jeg at han utnyttet at jeg var yngre og ikke visste om reglene. For grunnen til at jeg veltet var jo at han kom inn i rundkjøringen i høy fart mens jeg hadde forkjørsrett. Derfor prøvde vi å ringe nummeret han hadde oppgitt, men telefonen var slått av. Vi har ikke klart å spore ham opp. Jeg var skadet og opprørt etter å ha gått i asfalten og tenkte ikke på å ta bilens registreringsnummer. Jeg stolte på at opplysningene han ga var riktige. Det er sårende og respektløst at han ga meg feil nummer, sier tenåringen.

Hun kan fortelle at det var en svart bil, trolig en Toyota. Aftenposten har prøvd å ringe oppgitt nummer, men får melding om at telefonen er slått av.

Politianmeldt

Familien kontaktet litt senere politiet som kom hjem til dem for å få Helenes forklaring.

– Vi har snakket med 18-åringen og fått et navn og nummer til bilføreren. Vi har ikke klart å komme i kontakt med bilføreren og mistenker at han har gitt feil navn og nummer, sier Rune Hekkelstrand, operasjonsleder i Oslo politidistrikt.

Her kan man se noen av skadene på mopeden. I tillegg er flere deler løsnet og skadet.

Han sier at mannen er nå anmeldt for brudd på veitrafikkloven. Saken vil bli etterforsket videre av enhet vest i Oslo politidistrikt.

– Man er pliktig til å oppgi riktig navn når man er involvert i en trafikkulykke. Det er særlig viktig i saker der det er personskade. Vi ønsker å komme i kontakt med den mistenkte for å få hans versjon av det som har skjedd, sier Hekkelstrand.

Ut på Facebook

Christian Lundin la torsdag kveld historien om datterens trafikkuhell ut på Facebook. Innlegget er hittil delt nesten 5000 ganger.

– Jeg ønsker å få tak i bilføreren for å snakke med ham og få skrevet skademelding. Han har påført min datter skader. Mopeden hennes må trolig kondemneres. Jeg håper at vedkommende leser dette og tar kontakt, sier Lundin.

– Jeg håper politiet får tak i ham. Det er ikke rettferdig at han ga meg feil navn og nummer og bare dro fra meg, mens jeg sto der og gråt. Jeg vil ikke at dette skal skje med andre, supplerer Helene.

Les mer om

  1. Trafikkulykker
  2. Ungdom