Norge

Tre menn varetektsfengslet etter at 23-åring forsvant på sjøen

Sist fredag dro fire menn sammen ut på havet i Vesterålen. Én er fortsatt savnet, og onsdag fikk politiet medhold i varetektsfengsling av de øvrige tre.

 • NTB

Natt til fredag 15. juni dro 23 år gamle Truls Henrik Johansen fra Øksnes ut på sjøen i Vesterålen sammen med tre menn i 30-årene. De dro ut med to småbåter, to menn i hver båt. Begge båtene skal ha gått på skjær. De tre mennene ble alle plukket opp av en redningsskøyte i løpet av natten, men Johansen er fremdeles ikke funnet.

Én av de tre er siktet er siktet for uaktsomt drap eller å ha forlatt en person i hjelpeløs tilstand, mens de to øvrige er siktet for å ha forlatt en person i hjelpeløs tilstand. Politiet ba om varetektsfengsling for alle de tre mennene, men tingretten ga ikke medhold i fengsling av de to som er siktet for å ha forlatt Johansen. Kjennelsen ble anket, og Hålogaland lagmannsrett ga onsdag politiet medhold til varetektsfengsling av alle tre.

Anker videre

Hanne Elise Skare representerer to av mennene som er fengslet. En av dem vil ikke slå seg til ro med lagmannsrettens avgjørelse.

– Min klient er uenig i kjennelsen fra Hålogaland lagmannsrett og ønsker derfor å anke avgjørelsen til Høyesterett, forklarer Skare til Vesterålen online.

Politiet sier de tar avgjørelsen til etterretning og mener varetektsfengslingen er bra for den videre etterforskningen av saken.

Omfattende søk

– Vårt mål er todelt: Vi vil finne den savnede, og vi vil finne ut hva som har skjedd med ham, sier seksjonsleder Anne Margrethe Kleczka ved driftsenheten Lofoten og Vesterålen i Nordland politidistrikt i en pressemelding onsdag.

Siden Johansen forsvant, har det blitt gjort omfattende søk etter ham, men så langt uten hell. Kleczka opplyser at det vil bli gjort flere søk etter den savnede, og at politiet i Lofoten og Vesterålen etterforsker saken i samarbeid med Kripos.

Alle de tre mennene er fengslet i fire uker med brev- og besøksforbud.

Vi videreutvikler våre artikler.
Hjelp oss å forbedre, gi din tilbakemelding.
Gi tilbakemelding

Relevante artikler

 1. NORGE

  Drapssiktet i Bergen varetektsfengsles i fire uker

 2. NORGE

  Forsvareren forventer at Tom Hagen løslates fredag

 3. NORGE

  To pågrepet etter funn av død syklist i Hordaland

 4. NORGE

  Dagbladet: Far siktet etter gjenopptakelse av barnedødsfall i Vanvikan i 2013

 5. NORGE

  Likevel isolasjon for dobbeltdrapssiktet

 6. NORGE

  Mann pågrepet og siktet for drap på sin kone i Sarpsborg