Norge

Vurderer fartsgrense på 120 kilometer timen

Om få uker kommer Vegdirektoratet med innspill til Samferdselsdepartementet om den høyest tillatte fartsgrensen i landet skal endres til 120 kilometer i timen.

 • NTB

– Arbeidet med 120 kilometer i timen er i godt i gang og vil sannsynligvis være avsluttet innen få uker, sier seniorrådgiver Marius Slinde i Vegdirektoratet til Dagsavisen.

Samferdselsdepartementet har bedt direktoratet om å utrede 120 kilometer i timen som fartsgrense, både på eksisterende og ny vei. I arbeidet har de blant annet kartlagt veiene for å kunne vurdere konsekvensene av en høyere fartsgrense.

Nye Veier AS sier til avisen at de planlegger å bygge lange strekninger som skal tåle 120 kilometer i timen eller høyere, muligens opp til 130 kilometer i timen. På de 18 veistrekningene fordelt på fire utbygginger legges det opp til minst 110 kilometer i timen, som er den høyeste tillatte fartsgrensen i landet.

Det har tidligere vært kjent at nye E39 mellom Kristiansand og Mandal kan bli den første strekningen i landet med en fartsgrense på 120 kilometer i timen. Også nye E6 mellom Kvithammar og Åsen i Trøndelag kan være aktuell for 120 kilometer i timen, har Adresseavisen tidligere omtalt.

Vi videreutvikler våre artikler.
Hjelp oss å forbedre, gi din tilbakemelding.
Gi tilbakemelding

Les mer om

 1. Samferdsel
 2. Nye Veier AS

Relevante artikler

 1. POLITIKK

  Åpner for økte fartsgrenser på norske veier

 2. NORGE

  Sikkerhetsforsker advarer regjeringen mot å droppe fotobokser

 3. BIL

  «TACO», «BADBOY» og «STYGGEN». Se bilskiltene nordmenn kjører rundt med.

 4. NORGE

  Droppes i ny tunnel: Færre fotobokser etter Frp-seier i regjeringserklæringen

 5. BIL

  De mistet sønnen i trafikken: Dette er de vanligste årsakene til dødsulykker på norske veier.

 6. OSLOBY

  På denne lokalveien i Oslo kjører enkelte fortere enn på E6