Norge

To funnet omkommet etter småflyulykke

To personer er funnet omkommet etter at et småfly forsvant i Meråker.

Frivillige redningsmannskaper og nødetater er i gang med leting etter det savnede flyet med to personer om bord.
  • Mia Kristin Midtbø
  • Hilde Skjesol
    Journalist
  • Arve Henriksen
    Journalist

(Adresseavisen/Aftenposten): Etter en stor leteaksjon er flyet med to personer om bord lokalisert i ulendt skogsterreng, melder NRK.

Kort tid etter at flyet ble lokalisert, fikk TV-kanalen bekreftet at flyet var funnet. Flyet ble funnet 600-700 meter nord for Øyan flystripe i Meråker, opplyser operasjonsleder Stig Roger Olsen ved Trøndelag politidistrikt ved 19-tiden.

Like før klokken 19 meldte politiet at to personer var funnet omkommet. NRK skriver at det er snakk om et privateid fly med én motor, som er hjemmehørende på Værnes.

To omkommet

– Klokka 17.42 ble flyet lokalisert av et Seaking redningshelikopter. Det er bekreftet at det er to personer i flyet, og begge er omkommet, sier innsatsleder Jomar Sjøhagen ved Trøndelag politidistrikt til Adresseavisen.

Det ble registrert nødsignal fra flyet klokken 15.30, skriver Adresseavisen.

Redningsaksjon ble raskt iverksatt med frivillige mannskaper på bakken og med søk fra luften. Både politiet, militæret, brannmannskap og Norsk Folkehjelp bidro i søket etter småflyet. Det var til slutt et av redningshelikoptrene som fant flyet.

Flymiljøet i sorg: - Vi har mistet gode flyvenner i kveld

– Det er med stor sorg vi mottar en slik beskjed. Flymiljøet i Norge er ikke stort, og vi har mistet gode flyvenner i kveld. Det sier Tor Andre Weiseth, leder i Værnes flyklubb, til Adresseavisen.

Onsdag kveld samlet folk det seg flere personer fra småflymiljøet på flyplassen Værnes.

– Vi vil ha åpent hus i lokaler på Værnes utover kvelden. De som vil, kan komme for kaffe og en prat, sier Weiseth.

Tekniske undersøkelser torsdag

Etter nødsignalen ble meldt, pågikk det en leteaksjon i området rundt Øyan flyplass. Hovedredningssentralen beskrev redningsarbeidet som krevende.

Politiet sperret onsdag kveld av området rundt vraket. Torsdag morgen vil det bli gjennomført tekniske undersøkelser på ulykkesstedet.

– Foreløpig vet vi ikke hvorfor flyet styrtet, sier Sjøhagen til NRK.

Les mer om

  1. Meråker
  2. Hovedredningssentralen