Norge

Tysk lasteskip har grunnstøtt i Oslofjorden

Det tyske lasteskipet Ocean Voyager grunnstøtte fredag morgen utenfor Hallangen i Oslofjorden. Slepebåter er på stedet for å prøve å trekke det av grunnen.

Lasteskipet Ocean Voyager gikk på grunn utenfor Hallangen i Oslofjorden fredag morgen. Foto: RS Bergesen d.y. / Redningsselskapet

  • NTB

Det tyske lasteskipet Ocean Voyager har grunnstøtt utenfor Hallangen i Oslofjorden. Skipet ligger fortsatt bom fast etter flere forsøk på å dra det løs.

Grunnstøtingen skjedde like ved fyret Storegrunnen litt nord for Askholmene ved Drøbak i Akershus ved sjutiden fredag morgen Det skal hverken være fare for liv eller miljø, opplyser Redningsselskapet.

Redningsskøyten RS Bergesen d.y., som er stasjonert på Oscarsborg noen få hundre meter fra stedet for grunnstøtingen, kom raskt til stedet og lå der inntil første slepebåt var på plass rundt klokken ni.

Ifølge Akershus Amtstidende er det ikke meldt om oljesøl på stedet. Avisen skriver at det første forsøket på å trekke skipet av grunn var mislykket. Skipet skal stå bom fast på grunnen.

Kystverket bekrefter overfor NTB at det ikke er meldt om vanninntrengning.

To slepebåter kom til stedet, John fra Horten og den litt mindre Gyltingen fra Drøbak. Gyltingen har nå forlatt stedet. Skipet ligger fortsatt på grunn. Det var høyvann da grunnstøtingen skjedde, slik at vannet nå er på vei ned. Lavvann ventes klokken 14.09, så det haster med å få skipet på flott igjen.

Ocean Voyager er på 9.231 tonn dødvekt, 107 meter langt og var på vei fra Cádiz i Spania til Oslo da det gikk på grunn. Skipet het tidligere Bremer Fortuna.

Les mer om

  1. Ulykker
  2. Akershus Amtstidende
  3. Redningsselskapet