Norge

Brann i industribygg i Brumunddal

Brannvesenet har slukket brannen som brøt ut i produksjonslokalene til Bakehuset i Brumunddal. Ingen personer ble skadd, men det er store skader på bygningen.

Brannvesenet har slukket brannen i Bakehuset i Brumunddal søndag ettermiddag. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix

 • NTB

Nødetatene fikk melding om brannen klokken 14.30 søndag ettermiddag, og først klokken 18.45 hadde brannvesenet kontroll og kunne begynne med etterslukking.

Mens brannen pågikk kom det store mengder tykk, grå røyk fra stålkonstruksjonen, og folk i nærheten ble oppfordret til å holde seg inne og lukke vinduene sine.

– Dette var en veldig kraftig brann, sier operasjonsleder Atle B. Von Obstfelder i Innlandet politidistrikt til NTB.

– Det er veldig store skader inne i bygget. Det har ikke rast sammen, men det brant i mange timer, og bygget kan fort være totalskadd. Men dette kan vi ikke si sikkert før vi gjør undersøkelser i morgen, fortsetter han.

Politiet har foreløpig ingen formening om årsaken til brannen, men kjenner til at den startet inne i produksjonslokalene til det Norgesgruppen-eide bakeriet Bakehuset. Ifølge Hamar Arbeiderblad blir det produsert hamburgerbrød og pølsebrød der.

Ifølge avisen var det ni personer på jobb i bygningen da brannen brøt ut. Få minutter etter at politiet fikk melding om hendelsen, kunne de bekrefte at alle var gjort rede for. Det var aldri snakk om spredningsfare.

Les mer om

 1. Brumunddal
 2. Brann

Flere artikler

 1. NORGE
  Publisert:

  Brann i kjemibygget på Blindern er slukket. 21 evakuert.

 2. NORGE
  Publisert:

  Brann i metallhaug i Skien – fare for spredning

 3. NORGE
  Publisert:

  Kvinne omkom etter brann i Moss

 4. OSLO
  Publisert:

  Brann i bygård på Grünerløkka

 5. NORGE
  Publisert:

  Brann i 17 biler i Kvinesdal

 6. NORGE
  Publisert:

  Brannen i boligblokk i Kongsberg slokket