Tidligere fiskeriminister Per Sandberg har laget eget selskap

Tidligere fiskeriminister Per Sandberg har søkt Karantenenemnda om å opprette enkeltpersonforetaket «Per Sandberg», som skal ta oppdrag for kjærestens selskap.

Tidligere fiskeriminister Per Sandberg har opprettet et nytt enkeltpersonforetak som blant annet skal ta oppdrag for selskapet til kjæresten Bahareh Letnes.

Det melder Dagens Næringsliv.

Per Sandberg (Frp) trakk seg som fiskeriminister i august etter at det ble kjent at han mot regelverket tok med seg jobbtelefonen på en privat feriereise til Iran med kjæresten Bahareh Letnes.

I august skrev DN at Sandberg hadde rapportert inn ny jobb i kjærestens selskap til Karantenenemnda. Nå har Sandberg sendt inn et nytt skjema til nemnda hvor han informerer om opprettelsen av enkeltpersonforetaket «Per Sandberg». Sandberg står oppført som eier.

I skjemaet opplyser Sandberg at han skal ta oppdrag for kjæresten. I Brønnøysundregistrene står følgende informasjon om det nye selskapet:

«Konsulentvirksomhet innen markedsføring, kommunikasjon, rådgivning, kurs, foredrag og publikasjoner innen et bredt spekter av næringsinteresser og politikk. Selskapet skal videre bistå med salg og markedsføring, nasjonalt og internasjonalt, herunder norsk sjømatnæring og teknologi knyttet til sjømatproduksjon».

I skjemaet opplyser Sandberg at flere offentlige aktører kan være aktuelle kunder, og trekker blant annet fram Sjømatrådet og Mattilsynet.

Sandberg kan få opptil seks måneders karantene. I skjemaet svarer han ja på om han mener overgangen til selskapet kan bli oppfattet som problematisk i forhold til karanteneregelverket. Sandberg opplyser i tillegg at han har hatt tilgang til informasjon som kan gagne nye arbeidsgivere.