Norge

Politiet etterforsker Oslo kommune etter trippeldødsfall

Politiet har besluttet å etterforske Oslo kommune og helsevesenet etter at tre kvinner ble funnet døde i en leilighet på Romsås i fjor høst.

Politiet i Oslo har nå satt i gang en egen etterforskning etter trippeldødsfallet på Romsås. Her fra da familien ble gravlagt ved Alfaset kapell 30. oktober.
  • og NTB
  • Thomas Olsen
    Journalist

De er i gang med en egen etterforskning for å finne ut om noen i det offentlige bør straffes for manglende helseoppfølging av kvinnene som antas å ha sultet i hjel i samme leilighet på Romsås etter lang tids isolasjon, skriver Filter Nyheter.

– Politiet har iverksatt etterforskning for å finne ut om kvinnene fikk forsvarlig helsehjelp i henhold til helsepersonelloven, sier politioverbetjent Erik Dieset i Oslo politidistrikt.

Det var en mor på 68 år og hennes to døtre på 35 og 28 år som ble funnet døde 12. oktober i fjor.

  • Politiet i januar: Ikke noe kriminelt bak dødsfallene på Romsås
I denne leiligheten i et borettslag på Romsås ble de tre kvinnene funnet døde i oktober i fjor.

Burde de fått behandling?

Beslutningen om å etterforske mulig mangelfull eller feilaktig behandling fra helsevesenets side, kom etter at politiet nylig rådførte seg med Fylkesmannens helseavdeling.

– På grunn av sakens karakter, har vi anbefalt at politiet etterforsker om det dreier seg om forhold som kommer innunder straffelovgivningen, sier fylkeslege Jan Petter Odden til Filter.

Lå døde i én måned

Både beboere på Romsås og bekjente av familien skal ha reagert på at hverken kommunen eller hjelpeapparatet fanget opp kvinnens situasjon.

Moren og det to døtrene døde trolig i september av avmagring etter lang tids isolasjon.

Først en måned etter antatt dødstidspunkt, ble kvinnene funnet i den kommunale leiligheten på Romsås.

Bydelen: – Ingen kontakt med kvinnene

Groruds bydelsdirektør, Øystein Eriksen Søreide har opplyst at det ikke var noen kommunale tjenester involvert i eller med familien, bortsett fra at kvinnene bodde i en kommunal bolig. til Filter Nyheter.

– Vi har ikke funnet noen kobling mellom det som har skjedd og hvordan bydelen har håndtert relasjonene, men jeg kan ikke avvise at vi i dag kan si at ting burde vært gjort annerledes tidligere. I den grad man noterer seg noen læringspunkter så gjør man det, men jeg kan ikke kommentere det, for da er vi inne på det taushetsbelagte området, sier Søreide til Filter.

Les mer om

  1. Oslo kommune
  2. Politiet
  3. Kommunale boliger