Mannen som var Erna Solbergs tidligere høyre hånd tar ut ferie for å hjelpe Tor Mikkel Wara

First House-partnerne Sigbjørn Aanes og Ole Berget har begge tatt ferie for å bidra med krisehjelp til Tor Mikkel Wara, melder Dagens Næringsliv

Sigbjørn Aanes er en av to ledende PR-rådgivere i First House som nå bistår tidligere kollega og venn Tor Mikkel Wara etter at hans samboer ble siktet av PST på torsdag.

– De er gode venner og har tatt ut ferie for å være sammen med en venn. Det er selvfølgelig da ingen som faktureres, sier administrerende direktør Per Høiby i PR- og rådgivningsselskapet First House til Dagens Næringsliv.

Aanes har i mange år vært kommunikasjonssjef i Høyre, statssekretær og en av Erna Solbergs nærmeste rådgivere. Berget har vært kommunikasjonssjef for Fremskrittspartiet og statssekretær for Siv Jensen.

De er begge kamerater og tidligere nære kolleger av Wara i First House.

Da Wara ble utnevn til justisminister av Erna Solberg 4. april 2018 la First House ut en liste over hvilke kunder han hadde hatt befatning de siste 12 månedene.

– Uproblematisk så lenge det ikke faktureres

Jusprofessor Eivind Smith ved Institutt for offentlig rett ved Universitetet i Oslo mener det er helt uproblematisk at Wara får bistand fra sine venner. Han avviser at handlingen på noen måte kan karakteriseres som uheldig samrøre mellom politikk og PR-bransjen.

– Tar de ferie og det er helt på det rene at dette ikke skal skal faktureres eller betales fra en partikasse, er jo dette pent gjort, svarer han på Aftenpostens henvendelse om saken.