Norge

Over 2700 husstander uten strøm i Agder

Over 5.000 strømkunder var onsdag strømløse som følge av snøværet på Sør- og Østlandet tirsdag. Feilrettingsarbeidet fortsetter utover kvelden og natten.

Store mengder med snø på Sør- og Østlandet tirsdag førte til strømbrudd og vanskelige kjøreforhold. Her fra Drammensbrua. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Det oppstår fortsatt nye feil enkelte steder grunnet snøværet, opplyste Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) onsdag formiddag.

Store snømengder rammet hele Sørøst-Norge tirsdag. Det førte til at vei-, tog- og flytrafikken gikk i stå, og strømbrudd førte til både stengte skoler og barnehager. Så mange som 22.400 husstander var uten strøm en periode tirsdag ettermiddag.

Klokka 10 var i alt 5.230 kunder uten strøm. Blant annet mistet over 2.000 kunder i Akershus, Oslo og Østfold strømmen onsdag formiddag. Mange av feilene vil imidlertid bli rettet relativt raskt, ifølge NVE.

I agderfylkene var nær 2.000 kunder strømløse onsdag formiddag. Ifølge NVE vil de aller fleste av dem få strømmen tilbake i løpet av dagen.

Feilrettingsarbeidet fortsetter

Agder Energi jobbet natt til onsdag for fullt med feilsøking og feilretting, og 3.500 kunder har fått strømmen tilbake, opplyste selskapet onsdag morgen. Samtidig oppsto det nye strømbrudd i løpet av natten.

Linjenettet i Agder ble tirsdag befart ved hjelp av helikopter. Etter planen fortsetter befaringen med hjelp av fire helikoptre onsdag.

Feilrettingsarbeidet fortsetter utover kvelden og natt til torsdag. Nær 130 montører og linjeryddere jobber med å gjenopprette strømforsyningen til kundene flere steder i Agder.

Agder Energi ber kundene være forberedt på at det kan ta tid før de får strømmen tilbake. Det er mange feil flere steder i linjenettet, og det er mye og komplisert arbeid som må gjøres på hvert enkelt sted, ifølge selskapet.

Må kutte strømmen

Det kan bli nødvendig å stenge strømmen for større deler av linjenettet enkelte steder, slik at feilrettingsarbeidet kan gjennomføres. Agder Energi vil da sende tekstmelding til kundene som må kobles ut før strømmen stenges.

Agder Energi Nett minner om at det er viktig å holde god avstand fra strømlinjer som har falt på bakken, lavthengende linjer eller trær som har falt ned på linjene.