Norge

Styreleder i Helse Nord trekker seg – solgte konsulenttjenester fra eget selskap til helseforetaket hun ledet

Styreleder Marianne Telle trekker seg som styreleder i Helse Nord.

Tidligere mandag trakk styreleder Marianne Telle i Helse Nord seg. Noen timer senere skriver NRK at selskapet hun var daglig leder for hadde solgt konsulentoppdrag til helseforetaket.

  • og NTB
  • Tarjei Kramviken

Styrets nestleder Inger Lise Strøm overtar som styreleder inntil videre, heter det i en pressemelding fra Helse- og omsorgsdepartementet.

Helseminister Bent Høie (H) siteres på han har snakket med Telle, som for tiden er sykmeldt.

«Hun har meddelt meg at hun ønsker å trekke seg som styreleder av hensyn til Helse Nord RHF og resten av styrets mulighet til å lede helseregionen i denne krevende perioden. Det er et ønske som jeg respekterer. Marianne Telle har ledet styret i Helse Nord gjennom svært krevende tider, og jeg er takknemlig for den jobben hun har gjort», sier Høie i pressemeldingen.

Leder rekrutteringsselskap som hadde helseforetak som kunde

Telle er til daglig direktør i rekrutteringsselskapet Bedriftskompetanse, som har inngått en kontrakt om rekruttering av piloter med selskapet Babcock SAA, som har vunnet anbudet om å ta over ambulanseflyvningene i Nord-Norge etter Lufttransport.

Striden rundt denne prosessen har bidratt til store problemer med ambulanseflytjenesten i Nord-Norge de siste ukene.

Helseministeren understreker at det ikke er kommet frem noen opplysninger som tilsier at Marianne Telle har deltatt i anskaffelsesprosessen på en slik måte at det har påvirket prosessen, eller fått informasjon som har gitt henne fordeler i hennes lederstilling.

Striden rundt ambulanseflytjenesten i Nord-Norge har tiltatt i styrke de siste ukene.

Helse Nord har ansvaret for driften av seks av Lufttransports ni ambulansefly. Telle har tidligere avvist at hun som styreleder i Helse Nord hadde noen påvirkning på hvem som vant milliardkontrakten om ambulanseflyvninger eller at hun kunne få vite detaljer om prosessen.

Solgte tjenester til Helse Nord

Noen timer etter at Telle trakk seg skriver NRK at selskapet Telle leder, også har solgt tjenester til Helse Nord. Det opplyser helseforetaket selv.

Senest i 2017 brukte Helse Nord IKT Telles selskap til å rekruttere ledere, skriver kanalen.

Telle ble styreleder i Helse Nord i 2016. Senere på året fikk bedriftskompetanse oppdraget med å finne administrerende direktør i Finnmarkssykehuset, som er underlagt Helse Nord, skriver NRK.

Les også

  1. Halvparten av luftambulansepilotene i Alta har sluttet

  2. Halvparten av luftambulansepilotene i Alta har sluttet

  3. Hjelpeløs brannslukking i Luftambulansetjenesten

  4. Opposisjonen: – Annuller anbudet om luftambulansetjenesten

  5. VG: Babcock tilbyr alle pilotene i Lufttransport fast jobb

Les mer om

  1. Medisin