Norge

Norsk kvinne vant 341 millioner kroner i Vikinglotto

En kvinne fra Oslo stakk onsdag av med førstepremien i Vikinglotto. Ingen hadde fått med seg førstepremien siden 14. juni og potten var dermed på rekordstore 341.285.000 kroner.

Programleder Ingeborg Myhre viser fram historiens største premiebeløp i Vikinglotto.
  • Hans O. Torgersen
    Journalist
  • og NTB

Norsk Tipping fikk rett før klokken 22 kontakt med kvinnen som vant, men vil at vedkommende skal få summet seg før flere detaljer om vinneren blir gitt.

– Vi har et eget nummer som vi ringer millionvinnerne fra, og en god del har lagret det på telefonen sin. Denne vinneren hadde lagret nummeret, så hun skjønte at det var vi som ringte, forteller trekningsredaktør Atle Onsrud Jensen i Norsk Tipping.

– Hun hadde da ikke sjekket sin egen kupong og ante ikke hva premien var. Da min kollega Nina fortalte at det var 341 millioner, så ble det latter og jubel om hverandre,

Og nummeret som du kan lagre hvis du vil vite om det er Norsk Tipping som ringer for å fortelle deg at du har vunnet stort? Det er 625 60 000.

Oslo-kvinnen som vant denne gangen, gjorde det mot alle odds, for å si det slik. Vinnersjansene i nordiske Vikinglotto er ikke store.

– Det er ca. 98 millioner ulike kombinasjoner for én rekke, forteller Jensen.

  • Kvinner spiller helst Lotto

Til sammenligning er det nesten 20 ganger større sjanse til å vinne førstepremien i vårt vanlige, nasjonale Lotto, der det er 5,4 millioner ulike kombinasjoner.

– Hvilket hjelpeapparat har dere å tilby de som vinner så mye penger?

– Vi har en avtale med et advokatfirma i Oslo som har et par ansatte som er dedikert til oss. De er veldig flinke til å snakke med folk.

– Jublet dere som var på jobb da dette skjedde?

– Ja, vi blir jo litt giret.

441 millioner

Nordmenn har vunnet mye penger tidligere også. Den største premien i Norge fikk en mann som i august i år vant 441 millioner kroner i Eurojackpot.

– Hvordan har det gått med dem som har vunnet store beløp?

– Vi har hatt noen som har vunnet mellom 100 og 200 millioner, og de har så vidt vi vet klart seg bra. Vi er et ganske sindig folkeferd, sier Jensen.

Vinnerrekken onsdag kveld besto av tallene 2,15, 30, 35, 37 og 45 samt vikingtallet 8.

Les mer om

  1. Vikinglotto
  2. Spill
  3. Lotto
  4. Norsk Tipping