Politiet er åpen for at drapet kan ha skjedd et annet sted, og at liket ble dumpet i skogen

DOKKA (Aftenposten): Politiet har funnet identiteten til drapsofferet i Søndre Land. Det er en norsk mann som var bosatt på Dokka hele sitt liv.

Kriminalteknikere fra KRIPOS undersøker avdødes bolig i Dokka.

Det var 49 år gamle Nils Olav Bakken fra Dokka som ble funnet død i Søndre Land lørdag kveld. Det bekrefter politiet tirsdag ettermiddag.

Politiet har stengt av det som Aftenposten får vite er avdødes bolig på Dokka i Nordre Land kommune i Oppland.

En av naboene til 49-åringen, Marta Grønbekk, omtaler han som en snill og grei mann, men som en mann som har hatt litt å stri med.

– Jeg har ikke sett ham siden fredag formiddag, sier Grønbekk til Aftenposten.

Den avdøde er en kjenning av politiet og har vært tilknyttet et rusmiljø i området. Det skriver politiet i en pressemelding.

Martha Grønbekk er en av naboene til avdøde. Hun sier at hun ikke har sett ham siden sist fredag formiddag.

Ifølge en pressemelding fra politiet fikk de identifisert mannen i går kveld. Identifiseringsarbeidet av Kripos og Folkehelseinstituttet bekreftet mannens identitet. De er i gang med å varsle pårørende.

Politiadvokat Kristian Johansen bekrefter overfor Aftenposten at mannen er etnisk norsk og norsk statsborger.

– Han ble meldt savnet til politiet mandag. Vi vet ennå ikke hvor lenge han faktisk har vært savnet, men tar uansett utgangspunkt i at drapet skjedde mellom fredag kveld og tidspunktet da han ble funnet, klokken 19.30 lørdag, sier Johansen.

– Den siste sikre observasjonen av avdøde er fredag ettermiddag, rundt klokken 16. Det var i Dokka sentrum, sier politiadvokat Kristian Johansen til VG.

Tekniske etterforskere gikk tirsdag inn i avdødes bolig på Dokka for å sikre mulige spor som kan bidra til å løse drapssaken og identifisere en gjerningsmann.
Naboene på Dokka har ikke sett 49-åringen siden fredag formiddag.

Uklart om funnstedet også er åstedet

– Har dere nå avklart om funnstedet også er åstedet for drapet, eller tror dere at drapet skjedde et annet sted, og at avdøde ble fraktet dit?

– Det er ikke endelig avklart. Vi holder begge muligheter åpne, og av hensyn til etterforskningen vil vi uansett ikke kunne uttale oss om det, svarer politiadvokaten.

– Har dere fått noen vitner som har sett ham i live i området han ble funnet de siste dagene?

– Det er det for tidlig å si noe om. Vi vet heller ikke om han ble drept ved funnstedet eller om han ble fraktet dit, sier Johansen til Aftenposten.

Foreløpig har politiet ingen mistenkte. Politiets teknikere undersøker derfor også avdødes bolig for å få mer informasjon om hvor ugjerningen kan ha skjedd.

Mannen ble funnet død på en øde skogsvei på Veståsen i Søndre Land i Oppland.

Ble funnet kraftig forbrent

Mannen ble funnet drept og kraftig forbrent i kanten av en grusvei på Veståsen i Søndre Land kommune.

Han ble funnet av et ungt par lørdag kveld. Tekniske funn gjorde at politiet slo drapsalarm og koblet inn Kripos.

Omtrent 2 kilometer inn i Totjernsveien ble liket funnet lørdag kveld.

Politiet vil ha tips

Politiet mener at mannen ble drept en gang mellom fredag kveld og lørdag klokken 19.30, da han ble funnet.

I dag vil politiet fortsette rundspørring, gjennomgang av tips og avhør.

Ifølge Oppland Arbeiderblad er politiet i gang med en rundspørring i et nabolag på Dokka.

«I tillegg vil vi fortsette våre kriminaltekniske undersøkelser, både på funnstedet og avdødes bopel.», skriver de videre i pressemeldingen.

Politiadvokat Kristian Johansen ber også publikum fortsatt om tips i saken. Blant annet ønsker man kontakt med den eller de som kjørte i en campingbil, som ble observert i området.

– Det knytter seg ingen mistanke til denne bilen, men vi ønsker å snakke med de som kjørte bilen, sier Johansen til Aftenposten.

Ble funnet av et ungt par

Det var et polsk kjærestepar som jobber i nærmiljøet som fant mannen lørdag kveld. Paret ble avhørt mandag ettermiddag av politiet.

– Vi skulle opp for å se på utsikten og kjørte feil. Da kom vi ut på en skogsbilvei. Fra bilen så vi plutselig noe som lå i grøftekanten, og jeg trodde var en utstillingsdukke, forteller Marta Nagadowska til TV 2.

– Vi fikk panikk og løp derfra, og så ringte vi politiet, forteller den sterkt pregede kvinnen til TV-kanalen.

Søstrene Stine (18) og Merethe Lihagen Rostad (19) bor på Fluberg, akkurat der Skjellingsvegen går opp fra riksvei 245 mot Veståsen. Ingen bor nærmere funnstedet enn de to søstrene og foreldrene deres.

– Det er vanligvis ganske mye trafikk opp her i helgene, men det er heller ikke mer trafikk enn at du kanskje ikke møter en eneste bil om du kjører tvers over åsen her til Begna, sier Merethe til Aftenposten.

VG har skrevet at politiet har sikret bilspor etter funnet av den drepte mannen. Det er foreløpig uklart om disse kan knyttes til drapet.

Les også

Forbipasserende fant forbrent lik, drapsalarm i Søndre Land