Siktet 33-åring erkjenner befatning med Askim-drapet

Den 33 år gamle mannen som er siktet for å ha drept 43 år gamle Christian Halvorsen i sommer, erkjenner nå befatning med drapet, men erkjenner ikke straffskyld.

43 år gamle Christian Halvorsen ble drept i hagen sin i Askim søndag 12. juli.

Den siktede 33-åringen er fortsatt varetektsfengslet, opplyste Øst politidistrikt i en pressemelding onsdag ettermiddag.

I avhør med politiet har mannen erkjent befatning med drapet, men han erkjenner ikke straffskyld, skriver politiet.

Politiet opplyser også at de har funnet det de mener er drapsvåpenet. Et skytevåpen ble i forrige måned funnet av dykkere fra Sjøforsvarets minedykkerkommando i et tjern i Askim.

– Gikk av ved et uhell

Den siktede 33-åringen har forklart seg om hendelsen til politiet. Han sier at det gikk av et skudd ved et uhell, ifølge hans forsvarer, advokat Ole Petter Drevland.

– Han har ifølge ham selv ikke begått noe forsettlig drap, men dette vil mer se ut som et uaktsomt drap, sier Drevland til NRK.

33-åringen nektet lenge å forklare seg i saken, som forsvareren sier har preget ham i tiden som har gått.

– Han er nå for så vidt veldig glad og lettet for at han endelig har forklart seg for politiet om hva som faktisk fant sted. En av de viktigste grunnene for det er hensynet til den avdødes aller nærmeste, slik at de får vite hva som faktisk har funnet sted, sier forsvareren.

Kvinne pågrepet

Onsdag ble også en 38 år gammel kvinne pågrepet, siktet for å ha motarbeidet etterforskningen. Hun har ifølge politiet ødelagt en gjenstand som kan ha betydning som bevis i saken.

Kvinnen har en ikke-familiær relasjon til den siktede 33-åringen, og politiet har nå opprettet en egen sak mot kvinnen.

En 50 år gammel mann, som også er siktet i drapssaken, var tidligere varetektsfengslet. I oktober ble han imidlertid løslatt etter at mistanken mot ham ble svekket. Han har fortsatt formelt status som siktet, men politiet skriver at de vurderer fortløpende en eventuell frafallelse av siktelsen mot ham.

Drept i hagen sin

43 år gamle Christian Halvorsen ble funnet livløs i hagen sin utenfor hjemmet i Askim søndag 12. juli og erklært død kort tid etter. Samboeren hans forsøkte livreddende førstehjelp, uten hell.

En knapp uke senere ble de to mennene pågrepet og siktet for drap eller medvirkning til drap.

Bistandsadvokat John Christian Elden fortalte til Dagbladet at Halvorsen ble skutt og drept mens han sto i hagen sin og grillet mat til familien sin. Avisen skrev også at det skal ha vært rettet trusler mot Halvorsen en tid i forkant av drapet.

Christian Halvorsen, som ble funnet i hagen utenfor huset der han bodde sammen med samboeren sin.