Mann skutt i Kristiansand – Minst 30 skudd kan høres på video

En mann i 20-årene ble søndag morgen skutt på Brennåsen i Kristiansand, opplyser politiet i Agder. En mistenkt er siktet for drapsforsøk.

En mann i 20-årene ble søndag morgen skutt på Brennåsen i Kristiansand. Mannen er kjørt til sykehus. En antatt gjerningsmann er pågrepet og siktet for drapsforsøk.

I en video VG har fått tilgang på fra hendelsen, kan man høre at det blir avfyrt minst 30 skudd i to skuddsalver kun sekunder før politiet blir varslet om hendelsen.

Politiet i Agder ønsker ikke å svare på spørsmål om antall skudd som ble avfyrt, eller om de har tatt beslag i våpenet som ble brukt under skytingen.

– Jeg kommer ikke til å kommentere detaljer i etterforskningen på nåværende tidspunkt, sier politiadvokat Bernt Olav Bryge i Agder politidistrikt til VG søndag kveld.

Sperret av bolig

Politiet gjør nå en fortløpende vurdering av når den siktede skal bli framstilt for varetektsfengsling, sier Bryge til NTB.

– Politiet etterforsker fortsatt omstendighetene, legger han til.

Politiet i arbeid på Brennåsen der en mann i 20-årene ble skutt søndag morgen. Mannen er kjørt til sykehus. En antatt gjerningsmann er pågrepet og siktet for drapsforsøk.

Bryge opplyser til Dagbladet at politiet søndag aksjonerte og sperret av den siktedes bolig på Moi i Rogaland. Der gjør tekniske etterforskere undersøkelser i forbindelse med skyteepisoden i Kristiansand.

Stakk fra åstedet

Politiet fikk melding om hendelsen klokka 6.39 søndag morgen. En mann i 20-årene var blitt skutt på en privat adresse på Brennåsen. Mannen var ved bevissthet og ble kjørt til sykehuset i Kristiansand for behandling. Tilstanden var søndag ettermiddag ikke kjent.

Den mistenkte stakk av fra stedet i en bil. Etter kort tid ble han stanset av en politipatrulje i Søgne og pågrepet.

Kjenninger av politiet

– Han er siktet for forsøk på drap, sier politiadvokat Ole Martin Paulsen til NTB.

Den siktede er også i 20-årene. Det har ikke lyktes NTB å få en kommentar fra hans forsvarer.

Begge de involverte er kjent av politiet fra tidligere. Det ble satt i verk full etterforskning på åstedet, en tomannsbolig på Brennåsen vest for Kristiansand sentrum. Politiet hadde søndag ettermiddag ikke kontroll på skytevåpenet som skal ha blitt brukt.