Norge

Raymond Johansen: – Vi er langt unna gjenåpning

Byrådsleder i Oslo Raymond Johansen (Ap) er enig med regjeringen om ikke å datofeste en gjenåpning av Norge.

Byrådsleder Raymond Johansen (Ap) vet ikke når Oslo kommer til å åpne opp igjen.
  • NTB

– Vi er langt unna gjenåpning. Det er klokt at regjeringen ikke setter noen konkrete datoer for når ulike tiltak kan lettes på, sier Oslos byrådsleder i Oslo Raymond Johansen (Ap).

Onsdag la statsminister Erna Solberg (H) frem regjeringens plan for gjenåpning av Norge. Regjeringen vil åpne samfunnet trinnvis. Men mellom hver åpning må smittesituasjonen være stabil i rundt tre uker.

Men selv om det første trinnet i den nasjonale gjenåpningsplanen skulle starte innen noen uker, vil områder med høy smitte fortsatt kunne ha langt strengere tiltak enn resten av landet. I hovedstaden har dette vært en realitet siden november i fjor.

Byrådsleder Johansen har sagt til Aftenposten at Oslo bør gjenåpnes ved at de sist innførte tiltakene lettes først.

Les også

Slik blir Oslos plan for gjenåpning

Folketomme gater og mørklagte vinduer har blitt den nye hverdagen i hjertet av landets hovedstad etter fem måneder med svært strenge koronatiltak.

Uten mindre smitte og flere vaksinerte blir det vanskelig for Oslo å lette på tiltakene, mener byrådslederen i Oslo. Johansen etterspør i tillegg et gjenåpningsprogram som møter de store utfordringene pandemien etterlater seg.

– Oslo kommer til å slite med mange permitterte, høy arbeidsledighet og bedrifter i konkursfare i lang tid. Skolebarn vil ha kunnskapshull som må tettes, og mange vil kjenne på psykiske påkjenninger av langvarige restriksjoner.

Johansen synes det er godt å høre at regjeringen vil gi alle over 18 år første vaksinestikk i løpet av juli.

– Ethvert signal om økt fart på vaksineringen er etterlengtet i en by som Oslo som har levd lengst med de strengeste restriksjonene og den største smittefaren.

Byrådet er også positive til å bruke av massetesting for å holde skoler åpne. De har planer om å starte med dette på flere videregående skoler i byen.

Det vil ikke bli lagt fram en gjenåpningsplan for Oslo i løpet av denne uken eller den neste.

– Byrådet vil studere gjenåpningsplanen nøye og komme tilbake med egne planer for Oslo, kommenterer Johansen.

Les mer om

  1. Koronaviruset
  2. Raymond Johansen
  3. Oslo
  4. Koronaviruset