Ung mann skutt i Oslo – politiet jakter flere mistenkte

Politiet jakter flere mistenkte etter at en mann i begynnelsen av 20-årene skal ha blitt skutt på Bjølsen i Oslo. Tre personer ble sett løpende fra stedet.

Politiet jakter flere mistenkte etter at en person er blitt skutt på Bjølsen i Oslo

Politiet fikk meldingen om skytingen i 21-tiden lørdag og kom til stedet med flere patruljer. Inne i en leilighet i en bygård i Ålesundgata på Bjølsen i Oslo fant de en ung mann med det som skal være skuddskader.

– Vi leter fortsatt etter åstedet. Leiligheten fornærmede ble funnet i er ikke åstedet, sa innsatsleder Arve Røtterud i Oslo-politiet i 22-tiden.

Jakter tre mistenkte

– Vitner har fortalt at tre personer med arabisk utseende løp fra stedet og ned mot Akerselva. Vi leter etter disse. Det har også vært snakk om en bil, men denne har vi lite opplysninger om nå, sier Røtterud.

Offeret ble tatt hånd om av ambulansepersonell på stedet og ble lørdag kveld sendt til sykehus. Han skal ikke ha livstruende skader, forteller politiet ved 23-tiden.

Politiet har snakket med ham innledningsvis og sitter med noe informasjon.

Har ikke sikret våpenet

– Jeg kan ikke si hva slags type skade han er påført eller hvor han er skadd, sier innsatslederen. Politiet har heller ikke sikret noe våpen.

Røtterud har ikke opplysninger om at fornærmede tilhører noe spesifikt miljø, og kan ikke uttale seg om eventuelle relasjoner mellom ham og de mistenkte.

– Nå konsentrerer vi oss om leiligheten han ble funnet i og lokalisering av åstedet, sier Røtterud.