Karrièrekvinnenes menn er mest utro

Menn har større sjanse for å være utro dersom kona tjener mest.

Karrièrekvinner risikerer i større grad enn andre kvinner at mannen er utro, viser en ny undersøkelse.

Dersom kvinner tjener mer enn sin mann, er det større sannsynlighet for at han tar seg et sidesprang.

Det viser amerikansk studie fra Cornell University, som nylig ble presentert på American Sociological Associations årsmøte. Studien er basert på en spørreundersøkelse.

Det skriver nettstedet videnskab.dk.

Føler seg mindreverdig

Forskerne mener mannens sidesprang skyldes at han føler seg mindreverdig fordi han ikke er den med størst inntekt i forholdet. For å kompensere for den økonomiske underlegenheten søker han bekreftelse hos andre kvinner gjennom utroskap.

Studien viser at økonomisk underlegne menn er utro fem ganger så hyppig som andre menn.

Kontroversiell undersøkelse

Undersøkelsen har vekket oppsikt ettersom den på bakgrunn av tallene konkluderer med at kampanjer for likelønn har en ødeleggende effekt på ekteskap. Ifølge SSB, tjener norske kvinner i gjennomsnitt 16 prosent mindre enn norske menn.

Forskerne hevder faktisk at hemmeligheten bak et langt og trofast ekteskap er en hustru som tjener 25 prosent mindre enn sin mann.

Men ifølge den omstridte undersøkelsen, så er det heller ikke positivt om lønnsforskjellen blir for stor i mannens favør. Millionærer gift med lavlønte kvinner har også større sannsynlighet for å få seg en elskerinne.

Karrierekvinner mer utro

Undersøkelsen har også tatt for seg kvinnenes utroskapstilbøyelighet. De fant at hjemmeværende kvinner har mindre sjanse for å være utro enn kvinner med høyere finansiell status.

Dette forklarer forskerne med at kvinner som er økonomisk avhengige ikke tør å få seg en elsker i frykt for å miste den økonomiske tryggheten.