Går forbi giganten

Nå har Mozilla Firefox gått forbi Internet Explorer, og er derfor den ledende nettleseren i Europa.

Europeiske brukere har trykket nettleseren Mozilla Firefox til sitt bryst.

Les også:

Nyheten er plukket opp av ITpro.no.

Målingene av nettleserstatistikk er gjort av StatCounter Global Stats, ved å hente inn data fra over 3 millioner nettsteder verden over.

Historisk

Tallene fra StatCounter Global Stats, viser at Mozilla Firefox nå har tatt over den ledende markedsandelen for nettlesere i Europa.

Mozilla Firefox har nå 38,11 prosent av nettlesermarkedet i Europa. Internet Explorer har 37,52 prosent, og blir derfor så vidt forbigått.

Dette er første gang Internet Explorer er blitt fratatt førsteplassen i et så stort kontinent.

Google Chrome vokser

Grunnen til at dette skjer, er at nettleseren Google Chrome stjeler markedsandeler fra Internet Explorer. Dette gjør at Firefox kommer opp og forbi.

Chrome inntar tredjeplassen i Europa med 11,32 prosent, og har steget mye sammenlignet med året før hvor de hadde 5 prosent av nettlesermarkedet.

Google Chrome har steget i nettlesermarkedet i hele 2010, men har langt igjen å gå før den når igjen gigantene i markedet, nemlig Firefox og Internet Explorer.

Se hele oversikten og tabeller her.

Den norske nettleseren Opera har en markedsandel på 2,07 på verdensbasis, 4,57 prosent i Europa, og 6,22 prosent i Norge. Det gjør Opera til den femte mest brukte nettleseren i både Norge, Europa og på verdensbasis.

Nettleseren Safari stikker av med fjerdeplassen på verdensbasis.