Vestre Viken-direktøren trekker seg

Direktøren i Vestre Viken HF, Erik Omland, trekker seg fra stillingen etter avsløringen av ventelistetriksing i helseforetaket.

Erik Omland trekker seg.

Les også:

Saken oppdateres.

Omland opplyste på en hastig innkalt pressekonferanse i Drammen torsdag ettermiddag at han har bedt Bente Medjell om å få fratre stillingen. Helseforetaket skal ha styremøte klokken 16.

— For å bidra til å gjenopprette tilliten til Vestre Viken har jeg, ut fra en totalvurdering, kommet fram til at det er nødvendig at jeg som øverste leder i helseforetaket tar ansvar og fratrer min stilling, skriver Omland i en pressemelding.

Beklager avgangen

— Vestre Viken er et helseforetak med mange dyktige ledere og medarbeidere. Vi er i ferd med å få på plass en meget god organisasjon. Jeg har derfor tro på at Vestre Viken skal lykkes med å nå målene som er satt, fortsetter Omland.

Mejdell beklager at Erik Omland går av.

- Dette er en modig beslutning, som viser at Omland tar ansvar. Jeg er glad for at han på denne måten setter helseforetaket foran egen stilling og posisjon, skriver hun.

Over 1000 journaler

Omland har vært direktør for sykehusene i Drammen, Ringerike, Kongsberg og Asker og Bærum.

Torsdag ble det kjent at triksingen med journaler har vært mer omfattende enn det sykehuset tidligere har opplyst, og Omland bekreftet overfor NRK at behandlingsdatoen er flyttet i over 1000 journaler.

Les også:

Les også

3.700 pasientjournaler skal granskes

Kjente ikke til triksingen

— Det stemmer. Det er selvfølgelig helt uakseptabelt, og dette skulle selvfølgelig ikke ha skjedd. Politiet er nå inne og ser på saken, og vi avventer derfor hva de kommer fram til, sa Omland.

Direktøren er klar på at han ikke har kjent til triksingen med journalene.

Ny direktør

Styret vil på møte seinere i ettermiddag oppnevne en fungerende administrerende direktør for helseforetaket.

- Som styreleder vil jeg i det videre arbeidet gjøre alt som står i min makt for å bidra til at vi kommer til bunns i saken. Vi skal arbeide systematisk og grundig slik at pasienter og befolkningen igjen kan være helt trygge på at de får et godt og riktig tilbud ved alle sykehusene i Vestre Viken, sier Mejdell.