Norge

Lars Sponheim blir tippe-sjef

Lars Sponheim blir ny styreleder for Norsk Tipping.

Venstre-lederen har fått nytt verv.

  • Stine Barstad
    Journalist

Sponheim blir utnevnt som ny styreleder for Norsk Tipping, ifølge NRK. I dag klokka 13.30 offentliggjøres den nye styrelederen som tar over etter Sigbjørn Johnsen, som ble utnevnt til finansminister i Jens Stoltenbergs nye regjering etter valget. Johnsen ble utnevnt som styreleder i Norsk Tipping i mai 2008, da Sigmund Thue trakk seg som følge av økonomiskandalen rundt den tidligere administrerende direktøren, Reidar Nordby jr. Det er Kulturdepartementet som utnevner styreleder i Norsk Tipping.

Mistet plassen på Tinget

Sponheim tok farvel med rikspolitikken etter Venstres svake valgresultat, og erklærte at han trekker seg som partileder til våren. Sponheim mistet selv plassen på Stortinget etter valget. Venstre havnet under sperregrensen med 3,8 prosents oppslutning på landsbasis.

— Lykke til

— Jeg må bare gratulere med ny jobb, og håper at han kan gjøre en god jobb der, sier Frp-leder Siv Jensen.

— Tror du han er rett mann for jobben?

— Han har lang politisk erfaring og kjenner strukturen rundt Norsk Tipping, så det kan bli en spennende jobb for Sponheim. Jeg ønsker ham lykke til, sier Jensen.

— Det er en god utnevning. Han har lang erfaring og tyngde nok til å ivareta den viktige rollen. Jeg kjenner Sponheim som en fornuftig mann, og vil gjerne gratulere og ønske ham lykke til, sier Øyvind Håbrekke - Krfs mann i kulturkomiteen på Stortinget.

Åtte av Venstres mandater ble borte fra forrige stortingsvalg, tilbake sitter nå bare to.

Valgkamp-tabbe

Sponheim tok selv skylden for det han kalte en tabbe under valgkampen: Et bilde av de tre partilederne Erna Solberg (H), Dagfinn Høybråten (KrF) og ham selv som poserer for pressen med Solberg stående oppå et bord, og Sponheim og Høybråten som poserer under henne.

Bildet ble tatt 3. september, da de tre partiene lanserte sin samarbeidsplan, med Solberg som statsministerkandidat.

— Det bildet var veldig dumt, og jeg ber om unnskyldning for det. Det viste jo at vi ville ha Erna Solberg som statsminister, men dagen etterpå satt hun på Tabloid og gledet seg til de fire partiene på borgerlig side skulle samarbeide, og plutselig virket det ikke som om Venstre var en garanti mot Fremskrittspartiet likevel, sa Sponheim etter valget.

Les også

  1. - Erna-bildet felte Venstre

  2. «Innmari feigt»