Norge

Brann i Bergen sentrum i natt - slukket i morgentimene

Brannen i Bergen sentrum sent mandag kveld spredte seg til ett av nabohusene og brannmannskapene kjempet i over to timer før de fikk kontroll.

Foto: ØRJAN DEISZ/bt.no

  • Hans O. Torgersen
    Journalist

Tre beboere berget seg ut av det brennende huset i Østre Skostredet, skriver Bergens Tidende.

Brannvesenet fikk kontroll over brannen ved 2-tiden, og rundt tre timer ettet ble det meldt at den var slukket, skriver NTB. Bygget som brant er totalskadd, og tre personer ble evakuert. En person ble sendt til legevakt for sjekk.

Operasjonsleder sier at det for tidlig å si noe om hvor brannen startet, og at de foreløpig ikke kan gå inn for å starte undersøkelsene:

– Politiet må sikre stedet. Det er direkte farlig å være der nå, sier vaktkommandør Sigbjørn Villanger ved 110-sentralen i Hordaland til BT.

Huset er totalskadet og deler av mur og konstruksjon holder i morgentimene på å rase sammen.

Brannen i trehuset like ved politihuset i Bergen ble meldt klokken 23.34. Etter kort tid slo flammene opp fra taket i huset.

Huset i Østre Skostredet har butikk i første etasje og kontor og boliger i andre og tredje etasje, ifølge brannvesenet. De fikk raskt slått fast at alle beboere var ute av huset.

– Mistet alt vi eier

Tre unge menn fra Italia bor i en leilighet i tredje etasje i huset. To av dem forteller at de satt inne i leiligheten da de kjente røyklukt og hørte folk på gaten rope at de måtte komme seg ut.

Brannen skal ifølge beboerne ha startet i andre etasje i huset, der det er kontorer.

Når BT snakker med dem, står de søkkvåte og kalde på gaten og ser på slukkingsarbeidet.

– Vi har mistet alt vi eier. Nå får vi hjelp av politiet til å finne et sted å sove i natt, sier en av mennene.

Måtte trekke ut røykdykkerne

Brannen gikk gjennom taket i trehuset, og brannvesenet startet derfor slukking ovenfra for å hindre spredning.

Det brant i kledningen mellom to tilstøtende hus, som ifølge vakthavende brannsjef Frode Bødtker nå må regnes som totalskadede.

Foto: ØRJAN DEISZ/bt.no

– Vi har klart å begrense brannen til de to husene. Nå driver vi utvendig slukking. Vi måtte trekke ut røykdykkerne, da gulvet sviktet og det var fare for nedfall fra taket. Det er ikke så mye flammer inne, men det er mye røyk, sier Bødtker, som ikke har alt for redd for spredning.

– Vi har følt vi har hatt grei kontroll hele veien, men dette er et brannsmitteområde, og da er vi alltid bekymret. Vi har hatt om lag 25 personer i arbeid, sier Bødtker.

Klokken 01.50 meldte brannvesenet at brannen var under kontroll og 04.45 ble brannen i Østre Skostredet meldt slukket, ifølge BT.

Brannstedet ligger i et av Bergen sentrums såkalte brannsmitteområder, der det er særlig stor fare for spredning i tilfelle brann.

– Det har vært kontrollert nedbrenning i natt. Brannvesenet har konsentrert seg om å unngå spredning til nabohus. Huset det brant i, var ikke til å redde, sier operasjonsleder Hans-Eirik Thue i Vest politidistrikt tirsdag morgen.

Les mer om

  1. Bergen
  2. Brann