Norge

Skyting på Bjørndal i Oslo var trolig oppgjør mellom to familier

Politiet rykket ut med flere bevæpnede patruljer etter meldinger om skyting på Bjørndal sørøst i Oslo. Trolig var årsaken til skytingen en langvarig konflikt mellom to rivaliserende familier.

En av politiets hundepatruljer lette etter våpen og andre spor etter skytingen på Bjørndal. Nesvold, Jon Olav / NTB Scanpix

 • Erlend Tro Klette
 • Hans O. Torgersen
 • NTB

Tre personer i 30-årene er pågrepet og siktet i saken.

Ingen ble skadet i skytingen, opplyser Oslo politidistrikt på Twitter. Sannsynligvis er det skutt med en startpistol, ifølge operasjonsleder Per Ivar Iversen. Det skal ha blitt skutt fra en leilighet, muligens mot en bil.

 • Ikke første gang det er skyting på Bjørndal: Skudd avfyrt under konfrontasjon

– Det er helt klart en historikk her. To grupperinger har barket sammen, sier innsatsleder ved Oslo politidistrikt, Christian Bortne til Aftenposten.

Ett skudd

– Vi har snakket med flere vitner som forteller at de har hørt ett skudd, forteller Bortne.

Erlend Tro Klette Skytingen skjedde i et boligområde på Bjørndal i bydelen Søndre Nordstrand i Oslo.

Skytingen skjedde i et boligområde på Bjørndal i bydelen Søndre Nordstrand i Oslo, men har trolig ikke vært fare for utenforstående eller forbipasserende, da det antatte våpenet som ble brukt var en startpistol. En startpistol lager et høyt smell, men skyter ikke ut noe prosjektil.

Siktet for trusler

– Basert på vitnebeskrivelser, videoopptak og avhør på stedet, er det besluttet å pågripe tre personer. De er foreløpig siktet for trusler, sier Bortne til NTB.

Han bekrefter overfor NTB at de to grupperingene er kjent for politiet fra før, etter en lang rekke hendelser knyttet til konflikten dem imellom.

Bortne er så langt ikke sikker på familienavnene, men mener hendelsene kan knyttes til rivaliserende familier som også tidligere har vært i voldelige konflikter med hverandre.

Det siste halvåret har det vært flere trefninger mellom de to familiene.

Leter etter våpenet

– Jeg skjønner godt at de andre beboerne i boligstrøket synes det er skremmende når noe slikt skjer rett utenfor vinduene deres. Vi har det siste halvåret fått flere bekymringsmeldinger, blant annet om hvordan trefningene skader oppvekstmiljøet til barn, sier Bortne.

Politiet lette etter pistolen med hunder utendørs og ransaker den aktuelle leiligheten, men hadde tidlig fredag kveld ikke gjort funn. De tre siktede blir avhørt enten fredag kveld eller i løpet av lørdag.

Vi videreutvikler våre artikler.
Hjelp oss å forbedre, gi din tilbakemelding.
Gi tilbakemelding

Les mer om

 1. Krim
 2. Oslo
 3. Skyting
 4. Konflikt

Relevante artikler

 1. OSLOBY

  Tre personer pågrepet etter skyteepisode på Bjørndal

 2. OSLOBY

  Dette er statusen på Oslos fem skyteepisoder i juli

 3. NORGE

  Én person pågrepet etter skyteepisoden på Ensjø

 4. OSLOBY

  Politiet om skytingen på Majorstuen: – Et målrettet angrep

 5. NORGE

  Mann pågrepet etter skyteepisode på Fjellhamar

 6. OSLOBY

  Politiet knytter nå en tredje skyteepisode til oppgjøret mellom kriminelle i Oslo