Norge

Forsvarer for Flå-siktet: Tilregnelighet skal avklares

Mannen som er siktet for drapet på kjæresten sin i Flå, vil ta stilling til skyldspørsmålet etter at det blir undersøkt om han var tilregnelig.

I denne hytta ble en kvinne i 20-årene funnet død tirsdag. Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

 • NTB

Advokat Sindre Løvgaard forsvarer den drapssiktede mannen i 20-årene. Siktede har sittet i avhør onsdag ettermiddag og kveld.

– Han forteller at det mest sannsynlig er han som har gjort det, men det er begjært etterforskningstiltak for å avklare om han var tilregnelig, eller om han kan ha vært i psykose. Han vil ta endelig stilling til skyldspørsmålet når slike undersøkelser er gjennomført, sier Løvgaard til NTB.

Løvgaard sier siktede er svært psykisk nedbrutt etter hendelsen. Han sier videre at det ikke har kommet fram noe mulig motiv for drapet.

Den drapssiktede mannen kolliderte i 8.30-tiden tirsdag morgen med en annen bil på riksvei 7 ved Gulsvik i Flå i Hallingdal. Sittende fastklemt i ulykkesbilen, fortalte mannen at han nettopp hadde drept kjæresten sin på ei hytte. Kort tid etter fant politiet kvinnen død. Siktede har vært innlagt på sykehus etter trafikkulykken.

Styrket teorien

Politiadvokat Per Thomas Omholt i Sør-Øst politidistrikt Omholt sier til NRK at de ikke kan gå ut med så mange detaljer om forklaringen enn så lenge.

– Men vi mener det han har forklart har styrket vår teori om at han er gjerningsmannen i denne saken, sier Omholt.

Siktede ble ifølge forsvareren lagt inn på psykiatrisk sykehus etter avhøret onsdag.

– Dersom han blir fengslet er spørsmålet om han skal sitte i varetekt eller om han skal tas hånd om av helsevesenet, sier Omholt.

Tirsdag bekreftet Omholt at en av politiets teorier er at drapet skjedde på morgenen, trolig rett før mannen satte seg i bilen og kjørte fra åstedet.

Politiet i Nordre Buskerud har iverksatt drapsetterforskning på en hytte på Sørbølfjellet i Flå kommune, etter at en person fortalte til politiet at han hadde drept sin kjæreste. Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

Trafikkulykke

Politiet jobber nå ut fra to teorier knyttet til trafikkulykken. Enten var det en ulykke, eller så valgte siktede å kollidere med en annen bil, ifølge en pressemelding fra politiet. Tekniske undersøkelser på stedet, siktedes forklaring og personene som satt i den andre bilen er ventet å gi svar på hva som skjedde.

– Etterforskningen så langt har ikke gitt eksakte svar, sa politiadvokat Per Thomas Omholt i Sør-Øst politidistrikt til NTB tidligere onsdag.

Det ble tatt blodprøver av siktede for å avdekke om han kjørte i påvirket tilstand. Politiet har så langt ikke fått svar på prøvene.

Rundspørring

Omholt opplyste overfor NTB onsdag at politiet er ferdige med rundspørringen på hyttefeltet, og det gjennomføres vitneavhør av flere personer. De tekniske undersøkelsene på åstedet ferdigstilles torsdag.

– Det er flere vitner som har forskjellig informasjon, sa Omholt, og la til at det dreier seg både om hyttenaboer og involverte i trafikkulykken. Han sa rundspørringen også har gitt observasjoner som politiet anser som interessante.

Politiet har også fått inn elektronisk informasjon, både fra teleselskap, bompasseringer og kameraovervåking fra ulike steder. Politiet ønsker ikke å si noe om.

Politiet i Nordre Buskerud har iverksatt drapsetterforskning på en hytte på Sørbølfjellet i Flå kommune, etter at en person fortalte til politiet at han hadde drept sin kjæreste. Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

Jevngamle

Omholt sa politiet ikke ønsker å gå ut med ytterligere informasjon om omstendighetene rundt hendelsen så tidlig i etterforskningen.

Den drapssiktede mannen og avdøde er begge født på 1990-tallet og er norske statsborgere. Politiet har opplyst at både siktede og avdøde bodde i Østfold. Ifølge NRK var de var på ei hytte som eies av drapssiktedes familie.

Alle de pårørende er onsdag varslet om hendelsen.

Siktede skal fremstilles for varetektsfengsling fredag.

Relevante artikler

 1. NORGE

  Mann fastklemt i bilulykke – sa han hadde drept kjæresten

 2. NORGE

  21-åring fra Moss var offeret i hyttedrapet i Flå

 3. NORGE

  Flå-drapssiktet overføres fra psykiatrisk avdeling til fengsel

 4. NORGE

  24-åring erkjenner at han drepte kjæresten

 5. NORGE

  Drapssiktet mann i Moss samtykket til fire ukers varetekt

 6. NORGE

  22-åring siktet for forsettlig drap i Florø