Norge

- Det var helt uvirkelig

Svein Erik Eriksen hjalp til i redningsarbeidet etter ulykken på Rosfjord Campingplass.

  • Anders Martinsen

LYNGDAL (Aftenposten.no) : Det var et forferdelig syn som møtte Svein Erik Eriksen få minutter etter at ulykken på Rosfjord Camping var et faktum. Aftenposten.no møter han på ulykkesstedet kort tid etter at den knuste campingvognen og ulykkesbilen er fjernet fra stedet.

— Tragisk

— Det hele er bare så tragisk. Det er slik som ikke skal skje, sier Eriksen om den tragiske ulykken som kostet en 33 år gammel mor livet.Hennes to barn kom fysisk uskadet fra ulykken.- Jeg hørte et kraftig smell og trodde det var lyn og torden, men så kom hylene og jeg forstod raskt at det var skjedd en alvorlig ulykke, forteller Eriksen rolig. Han befant seg i nærheten da ulykken skjedde natt til søndag ved 02.30-tiden.

Hjalp til i redningsarbeidet

Sammen med flere andre løp han til campingvognen og hjalp til i redningsarbeidet.- Det var helt uvirkelig, det var kaos og jeg vet ikke hvor mange som hjalp til i redningsarbeidet, men vi fikk fjernet tilkoblingen til gass og strøm for å hindre eksplosjon. En bil hadde kjørt inn i den ene siden til vogna hvor mor og de to barna lå og sov. Det ene barnet tror jeg kom seg ut uten hjelp, det andre måtte ha hjelp, forteller Eriksen.Det ser ut til at ulykkesbilen har blitt slynget flere meter gjennom luften før den stanset. Føreren av bilen har trolig blitt kastet ut gjennom frontruten, han var ved bevissthet og ble funnet liggende på ryggen i veibanen før han ble hjulpet.

Sjokktilstand

I dag er mange i sjokktilstand på Rosfjord Campingplass, forteller Torild Øen som har feriert ved den populære campingplassen i over 20 år.- Det er uvirkelig at noe slik har skjedd. Vi har riktignok snakket om at det kan skje en ulykke fordi flere av vognene står så nærme veien. Men man tenker aldri at det egentlig skal skje. Nå har det skjedd. Det blir en tid før og etter ulykken nå, sier Øen, som nå vil ha bedre sikring langs veien.- Vi hører hylene fra dekkene om nettene, det kjøres ofte for fort i området, spesielt på nettene. Nå må det bli bedre sikring, krever hun.

Campingvognen er mer eller mindre knust etter sammenstøtet. Trolig sov kvinnen og de to barna til venstre i vognen.