Kataloghai må i fengsel for 600 falske fakturaer

Bedro bedrifter for 2,5 millioner kroner. Nå jobber politiet med rulle opp resten av nettverket.

Les mer om Vestfold-nettverket:


En 27 år gammel mann er i Tønsberg tingrett dømt til ett år og to måneders ubetinget fengsel for å ha bedratt en rekke bedrifter for til sammen 2,5 millioner kroner. Mannen er også dømt for to overtredelser av ligningsloven. 27-åringen har gitt en uforbeholden tilståelse i retten.

600 fakturaer

Bedrageriet mannen er dømt for skjedde mellom januar 2005 og juli 2006, da mannen sendte ut fakturaer til en rekke bedrifter, med oppfordring om å betale fakturaen for å registrere firmaet sitt på katalognettsiden teleopplysningen.no. Men mannen hadde ikke opplyst til bedriftene at tjenesten hans var tilnærmet verdiløs, eller at det var en tjeneste bedriften ikke hadde bestilt. Ifølge dommen dreier det seg om rundt 600 falske fakturaer som er tilsendt en lang rekke næringsdrivende over hele landet.

— Svakt øyeblikk

Retten mener 27-åringen drev katalogvirksomheten sammen to andre menn. 27-åringen var ikke hovedmannen bak virksomheten, men han skulle fronte virksomheten, og det var hans kontonummer som sto oppført. - Jeg ble med på dette i et svakt øyeblikk, har tiltalte forklart i retten. - Vi er fornøyd med utfallet av denne dommen. Nå pågår etterforskningen for fullt når det gjelder de andre katalogsakene, sier politioverbetjent Kjell Kjønnerød i Vestfold politidistrikt til Aftenposten.no.

Seks siktet for million-bedrageri

Mennene som ifølge dommen drev teleopplysningen.no sammen med tiltalte, er del av det politiet mener er et større nettverk av kataloghaier som er basert i Vestfold - med hovedtyngde i Tønsberg. Tre etterforskere er satt av til å rulle opp katalognettverket. Aftenposten.no får bekreftet at politiet mener at nettverket kan ha bedratt bedrifter for mellom 25 og 30 millioner kroner. Aftenposten.no har tidligere

Seks personer er siktet for bedrageri i den omfattende katalogsaken. Rettssaken mot 27-åringen i Tønsberg tingrett blir dermed trolig kun en av de første i en rekke saker mot katalognettverket i Vestfold. Les flere artikler om kataloghaier:

Les også om fakturasvindel på E24: — Vi er ingen kataloghaiSvindlet for 100 mill.

En 27 år gammel mann er i Tønsberg tingrett dømt til ett år og to måneders ubetinget fengsel for å ha bedratt en rekke bedrifter for til sammen 2,5 millioner kroner.