Norge

iPhone til 1500,-?

Spekulasjonene om en nært forestående lansering av en enklere og billigere iPhone-modell blir flere og flere.

Det spekuleres i om en enklere og billigere versjon av iPhone kommer på markedet allerede i høst.
  • Christine Jensen

Få dager etter at den mye omtalte iPhone ble lagt ut for salg, begynte spekulasjonene og ryktene om at en ny, enklere og billigere versjon er på vei.

Nå har ryktene fått flere bein å gå på. Den kinesiskspråklige avisen Commercial Times skriver at det taiwanske firmaet Wintek har mottatt ordre på berøringsskjermer fra Apple til sin neste generasjons iPhone.

Ifølge avisen, som siteres av digitimes.com, vil den nye iPhone bli lagt ut for salg i september. Prisene vil ligge et sted mellom 249 og 299 dollar eller mellom 1500 og 1700 kroner med dagens dollarkurs.

Startet produksjon

Commercial Times skriver at representanter fra Apple nylig besøkte Wintek for å levere instruksjoner på produksjonen og at selskapet allerede har startet testproduksjon i små volumer.

IT-nettstedet Reg Hardware har ingen tro på ryktene. De mener de bestilte berøringsskjermene vil komme fra tyske Balda og at Apple aldri ville funnet på å lansere en så billig versjon bare tre måneder etter lanseringen av originalen.

LES OGSÅ: Kjærlighet ved første klikk

Reg Hardware tror skjermene det er snakk om i stedet skal brukes til et annet fremtidig Apple-produkt, slik som en widescreen video-iPod.

Andre rykter

Samtidig skriver andre kinesiske medier om andre produsenter som skal har fått i oppgave å lage oppfølgeren til iPhone. Quanta Computer nevnes som en mulig produsent. Det samme gjør JP Morgan.

Sistnevnte bidro til de mange ryktene om en mindre og billigere iPhone da de tidligere denne måneden publiserte en rapport hvor de diskuterte mulighetene for en slags Nano-versjon på markedet i nærmeste fremtid. Grunnlaget for spekulasjonene var blant annet en offentlig patentering som er gjort.

En annen gjeng i samme firma gikk senere ut med en rapport hvor de analyserte muligheten for en Nano-versjon av iPhone som lite sannsynlig. Den offisielle meldingen fra JP Morgan er nå at den neste iPhone vil bli en telefon utstyrt med 3G.

Les vår test av iPhone her!

iPhone uten telefon

Samtidig tror Apple-analytikerne at det snart kommer en iPhone uten mobilfunksjoner slik at man slipper å binde seg til et mobilselskaps dyre abonnementer. Foreløpig er det DVD-Jon som har fikset det slik at det går an å bruke iPhone uten abonnement.

Apple har ikke uttalt seg offisielt om noen planer om en nestegenerasjons iPhone.

iPhone ble lansert i to forskjellige modeller i USA 29. juni – en med 4GB minne og en med 8 GB. Den vil bli tilgjengelig i Europa senere i år og i Asia i 2008.

Les også

  1. Skaper trøbbel

  2. Lite å tjene på iPhone

  3. Årets 10 lekreste mobiltelefoner

  4. Kjærlighet ved første klikk

  5. DVD-Jon har hacket iPhone

  6. iPhone på eBay

  7. USA liker iPhone

  8. 19 millioner vil ha iPhone