Norge

To pågrepet og siktet for drapsforsøk etter skyteepisode på Holmlia i Oslo

To unge menn er pågrepet og siktet for drapsforsøk etter at en 21 år gammel mann ble kritisk skadet i en skyteepisode på Holmlia i Oslo natt til lørdag.

En mann i 20-årene ble kritisk skadet av skudd i hode/nakke på Holmlia i Oslo natt til lørdag. Hundepatruljer og helikopter ble satt inn i letingen etter gjerningspersonen, før kriminalteknikere startet sitt arbeid på åstedet.
  • NTB

Politiet fant den skadede mannen ute på gaten i Dyretråkket like over midnatt natt til lørdag. Da hadde vitner i området varslet politiet om skyting og flere personer som løp vekk fra området.

Mens den unge mannen ble fraktet til sykehus med skader i hodet og halsen, innledet politiet en omfattende etterforskning mot et kjent kriminelt miljø og startet letingen etter gjerningsmennene.

– Vi har pågrepet og siktet to unge menn for drapsforsøk eller medvirkning til dette, sier Grete Lien Metlid, som leder enheten for etterretning og etterforskning i Oslo politidistrikt, til NTB lørdag ettermiddag.

– To unge menn er siktet for drapsforsøk eller medvirkning til dette etter skytingen på Holmlia, sier Grete Lien Metlid, som leder enheten for etterretning og etterforskning i Oslo politidistrikt.

Ikke tilfeldig offer

– Det er fremdeles alvorlig for offeret, og vi avventer tilbakemeldinger fra sykehuset om hvordan det går med ham, sier hun videre.

Politiet uttalte kort tid etter skyteepisoden natt til lørdag at det dreide seg om en konflikt i et kjent kriminelt miljø. Oppgjøret var ikke tilfeldig, og politiet var i de første timene etter skytingen opptatt av å berolige folk med at det ikke var snakk om en tilfeldig hendelse mot et vilkårlig offer.

– Vi jobber ut ifra at dette er knyttet til uoverensstemmelser i et kriminelt miljø, og at offeret ikke er en tilfeldig person, sier Metlid.

Det ble først opplyst at det var snakk om to fornærmede, men i 0.30-tiden opplyste politiet at det kun var snakk om én.

– Det er én fornærmet. Den andre personen var på stedet og hadde fått blod på seg fra den fornærmede, sa operasjonsleder Rune Ullsand.