Norge

- Vi har noe stort på gang

Zlatan Ibrahimovic ble den store helten og sikret et trofé i sin offisielle første kamp for Manchester United.

Zlatan Ibrahimovic løper mot Juan Mata etter å ha avgjort Charity Shield-kampen på Wembley. John Sibley, Reuters/NTB Scanpix

 • NTB

Leicester-Manchester United 1-2
De røde vant Community Shield etter at svensken sikret 2-1-seier mot Leicester på Wembley.

 • Det føles bra. Vi spiller om et trofé i min første offisielle kamp og vinner. Dette er mitt 31. trofé, og jeg er kjempeglad. Forhåpentligvis kan vi vinne enda mer enn dette, sa 34-åringen til BT Sport etter kampen.
 • Vi har et fantastisk lag, og treneren gjør alt for å vinne. Dette er mest sannsynlig den største klubben jeg har spilt i. Eneste laget jeg kan sammenligne med er Milan, fortsatte han.

Med supersvensken i spissen for en horde med nysigneringer kjempet Leicester og Manchester United om sesongens første tittel i den engelske supercupkampen.

Og det var Zlatans nye arbeidsgiver som kom best i gang. Matchvinneren fra FA-cupfinalen, Jesse Lingard, sendte United i ledelsen etter et soloraid etter 32 minutter.

Men Leicester kom tilbake. Marouane Fellaini ga bort ballen til Jamie Vardy, som alene med David de Gea utlignet til 1-1.

Lingard-raid
Syv minutter før slutt kom imidlertid Zlatan til sin rett da han headet inn 2-1 og sikret sitt og José Mourinhos første trofé i Uniteds første offisielle kamp.

 • Det var en vanskelig kamp. Vi spilte mot et godt lag, og de var veldig sterke. Men det er noe stort på gang med vårt lag, og vi starter med et trofé, oppsummerte spissen.

Etter en rolig start på oppgjøret fikk Leicester to store sjanser på rad etter 20 minutter. Shinji Okazaki skrudde først ballen utenfor fra 16 meter via et United-bein. På den påfølgende corneren var samme mann hakket nærmere da han headet ballen i tverrliggeren.

Men det var Manchester United som fikk ballen i mål først. Lingard passerte tre mann på sin ferd fra midtbanen til mål før engelskmannen satte ballen under Leicester-keeper Kasper Schmeichel og i mål.

Fellaini-tabbe

I annen omgang utlignet imidlertid Leicesters storscorer Jamie Vardy etter en brøler av Fellaini. Belgieren serverte Vardy alene med de Gea, og i duell med spanjolen rundet spissen keeperen og satte sikkert inn 1-1.

Med syv minutter igjen knuste Zlatan Wes Morgan i en hodeduell, og svensken headet Antonio Valencias innlegg inn i lengste hjørne til 2-1-seier for United.

PS: I går bekreftet også Manchester United at klubben er enig med Juventus-stjernen Paul Pogba om en overgang. Franskmannen blir dermed tidenes dyreste fotballspiller.

Les mer om

 1. Zlatan Ibrahimovic
 2. Engelsk
 3. Fotball

Relevante artikler

 1. FOTBALL

  Zlatan ble matchvinner: - Vi har et fantastisk lag

 2. FOTBALL

  Manchester United-opptur i sesongåpningen

 3. FOTBALL

  Zlatans utrolige debut: Scoret etter bare tre minutter

 4. FOTBALL

  VAR-avgjørelse avgjørende da Italia reddet uavgjort mot England

 5. FOTBALL

  Her ødelegges Manchester Uniteds julefeiring fem minutter på overtid

 6. FOTBALL

  Zlatan hylles etter ny triumf: - For en spiller. For en målscorer. For en mann.