Nordea-siktede godtar fengsling

Den 35 år gamle mannen som er siktet for å ha svindlet Nordea for 89 millioner kroner blir begjært fengslet i dag.

Les også:

Les også

Antatt hovedmann i Nordea-svindelen pågrepet

Den siktede mannen (35) som mandag meldte seg for politiet i forbindelse med etterforskningen av den såkalte Nordea-saken, er av politiet begjært varetektsfengslet for fire uker med brev— og besøksforbud samt medieforbud. Fengslingsmøtet vil foregå kl. 13 i dag, onsdag 18. august, som såkalt kontorforretning, siden siktede allerede har godtatt fengsling.

Mannen har vært etterlyst internasjonalt etter at han i samarbeid med andre tappet en kundekonto i Nordea for 89 millioner kroner. Han møtte hos politiet i følge med sin advokat på mandag.

— Mannen er pågrepet og siktet for bedragerier mot Nordea for om lag 90 millioner kroner. Han vil bli avhørt i løpet av dagen. Politiet tar sikte på å begjære han varetektsfengslet en av de nærmeste dagene, opplyste Oslo politidistrikt i en pressemelding igår.

Falsk fullmakt

Fra før av har politet pågrepet en 32 år gammel bankfunsjonær som skal ha vært 35 åringens mann på innsiden i banken. Han skal i følge politiet bistått i å forfalske fullmakt til kundekontoen.

35 åringen skal ha møtt opp i Nordea filialen på Tveita sammen med en ukjent kvinne. De hadde med seg en fullmakt fra en av bankens kvinnelige kunder. Den har vist seg å være forfalsket. De skal med falske ID-papirer ha fått overført 89 millioner kroner til en annen konto, og senere skal 60 millioner ha blitt overført videre, antagligvis i Dubai.

32 åringen som er siktet for medvirkning, ble nylig varetektsfengslet i fire uker ifølge NTB. Han nekter straffskyld og sier det var tilfeldig at han sto i den aktuelle skranken og at han ble lurt av et utydelig bilde i bankens ID-papirer. Under fengslingsmøtet pekte politiet på at bankfunksjonæren hadde vært inne og sjekket kontoinformasjonen til den svindlede kunden ved to anledninger.

Tar tapet

Nordea har varslet at de vil ta det økonomiske tapet som den kvinnelige kunden har lidd.