Politikk

Opprør i Ap: Tilbakeslag for oljelobbyen i kampen om Lofoten

10 av fylkespartiene i Ap har nå vedtatt resolusjoner der de bryter med landsmøtets kompromiss om å konsekvensutrede oljevirksomhet i deler av Lofoten, Vesterålen og Senja.
Politikk

Ville ha omkamp om Tajik som 1. mai taler i Nord-Rogaland

Påtroppende leder i Nord-Rogaland LO, Aps Tove Elise Frøland Olsen, har krevd ekstraordinært styremøte mandag. Målet var å omgjøre det omstridte vedtaket om å avvise Hadia Tajik som hovedtaler.
Politikk

Abid Raja: Grande må forklare seg om sexsaken

Stortingspolitiker Abid Raja (V) mener Grande-saken er en belastning for partiet og ber Venstre-leder Trine Skei Grande forklare seg. - Helt på trynet, mener partikollega.
Politikk

Narko-thriller på Venstre-landsmøtet

Partiet er delt på midten i synet på salg av hasj i butikk. Både Venstres eget landsstyre, KrF og Frp advarer mot forslaget.
Politikk

Grande til landsmøtet: - Den vanskeligste beslutningen jeg har tatt

GARDERMOEN (Aftenposten): For ett år siden ville hun felle regjeringen for å kvitte seg med Frp. Nå åpner hun landsmøtet som kulturminister i en regjering med Høyre, Venstre – og Frp.
Politikk

Anundsen ferdig i Frps sentralstyre

For fem år siden ble han nevnt som Siv Jensens mulige arvtaker som Frp-leder. Nå er Anders Anundsen snart fri fra alle verv i partiet. 
Politikk

Stortingets byggeskandale fortsetter å vokse

Stortingets byggeskandale har akutte pengeproblemer i kjølvannet av milliardsprekken tidligere i år. Nå blir finanskomiteen bedt om å skrive ut en ny sjekk på 90 millioner kroner for å unngå at byggearbeidet stopper opp.
Politikk

Navarsete varslet Sp-ledelsen om seksuell trakassering

Liv Signe Navarsete (Sp) mottok for to år siden en svært grov melding på Facebook, sendt av en partifelle. Partiledelsen er taus om hvordan saken blir håndtert.
Politikk

Full forvirring om Giskes nye verv

Ifølge Ap-leder Jonas Gahr Støre skal ikke Trond Giske lede Trøndelag Aps reformarbeid. Men ifølge fylkeslederen vil han få et «særlig ansvar».
Politikk

Han skvatt da han leste at han ble nevnt som en fremtidig leder i Høyre

Han har gått fra å være ateist til å bli kristen, fra å være vegetarianer til å ha blitt litt mindre religiøs i matveien og skvatt da han i Aftenposten leste at han nevnes som mulig fremtidig lederkandidat i Høyre.
Politikk

Solberg vil ha debatt om sykelønnsordningen – men ikke nå

– Det viktige nå er å få ned sykefraværet og øke yrkesdeltagelsen. Så får vi ta debatten om sykelønnsordningen i neste runde, sier statsminister Erna Solberg til Aftenposten.
Politikk

Høyres partiledelse gjenvalgt

Da Solberg ble gjenvalgt på Høyres landsmøte lørdag ettermiddag, satte hun lederrekord i Høyre.
Politikk

Frp langer ut mot statsministerens ønske om økte bilavgifter

Høyre vurderer å øke engangsavgiften, fordi staten trenger mer skatteinntekter. Frp varsler dem om konsekvensene det kan få. – Dette er et brudd på regjeringsplattformen, sier Frps Helge André Njåstad.
Politikk

Unge Høyre-lederen vil åpne for surrogati som vennetjeneste.

Det bør være tillatt å benytte seg av surrogatmor, så lenge det ikke skjer mot betaling, mener Unge Høyres leder Sandra Bruflot. Men statsministeren sier klart nei til såkalt altruistisk surrogati.
Politikk

Hun vil sende foreldre som mottar gratis barnehage på kurs

Heidi Nordby Lunde foreslår å innføre aktivitetsplikt for foreldre til barn som får gratis kjernetid i barnehage. Forslaget vil skape debatt på partiets landsmøte til helgen.
Politikk

Skitne toaletter og stengte barnehager skal sikre bedre pensjon

Flytende søppel i korridorene, skitne toaletter og smittefare er blant LOs sterkeste streikevåpen. Streikende renholdsarbeidere vil etter hvert kunne føre til stengte barnehager og skoler.
Politikk

Vil teste ut GPS-sporing for å gi mer rettferdige veiavgifter

Høyre-utvalg vil teste ut GPS-sporing av kjøretøyer for å få til «mer korrekt og rettferdig» pris på bruk av vei. I første omgang ser utvalget for seg dette i tungtransporten.
Politikk

Wara: – Innvandringspolitikken kan bli mer restriktiv

Den nye justisministeren, Tor Mikkel Wara, gjør det klart at norsk innvandringspolitikk kan bli mer restriktiv enn i dag. Detaljer om det vil han komme tilbake til.
Til toppen