Politikk

– Du avbrøt Erna mye igår, er du blitt frekk?

ARENDAL: Statsministerkandidatene Erna Solberg (H) og Jonas Gahr Støre (Ap) møttes til duell på Mediebåten i Arendal. Debatten er nå over, men du kan fortsatt se opptaket øverst i saken.
Politikk

Siv Jensen: – Martin Kolberg kriminaliserer en hel bransje

– Aps Martin Kolberg mistenkeliggjør en hel bransje som kyniske drittsekker, sier Frp-leder Siv Jensen. Kolbergs ønske om at Økokrim skal etterforske «velferdsprofitørene» vekker sterke reaksjoner.
Politikk

Går til valg med skatteløfter som kan bety 65 milliarder kroner i skattekutt

Summen av skatte- og avgiftsløfter i Frps program for de neste fire årene kan innebære skattekutt på 65 milliarder kroner. Det viser beregninger gjort av Aftenposten. Det betyr tre ganger større kutt enn det Solberg-regjeringen har gjennomført.
Politikk

Dette kommer Sp og Ap til å krangle mest om

Toppene i både Arbeiderpartiet og Senterpartiet forsøker å gi inntrykk av at det er få og små konflikter dem imellom. Det er ikke nødvendigvis hele sannheten.
Politikk

– Jeg er mer og mer kritisk og bekymret

SVs Petter Eide krever at utenriksminister Børge Brende (H) kontakter andre europeiske ledere, for å gjøre et felles forsøk på å få Trump til å roe seg.
Politikk

Her er Høyres tiltaksplan for skolen

«Kodeknekkere» på småskoletrinnet står sentralt i det Høyre løfter frem som sin nye skolereform. Trond Giske (Ap) kritiserer sin hovedmotstander for å komme sent på banen.
Politikk

Kolberg: Ønsker at Økokrim etterforsker «velferdsprofitørene»

Leder i Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité, Aps Martin Kolberg, ønsker at Økokrim skal etterforske private aktører innen barnevern, barnehage og rusomsorg som tjener store beløp med offentlig støtte.
Politikk

KrF vil ikke drive valgkamp med Frp

Statsminister Erna Solberg (H) tar avstand fra Sylvi Listhaugs (Frp) retorikk etter en opphetet radiodebatt mellom Frp-statsråden og Knut Arild Hareide. Nå ønsker ikke KrF å delta på felles borgerlige valgkamparrangementer med Frp.
Politikk

Forfatter: Listhaug ble nesten kastet av sine egne

Frp-kronprinsesse Sylvi Listhaug ble utsatt for et kuppforsøk i 2011, og kunne endt helt utenfor politikken, står det i en rykende fersk biografi.
Politikk

Siv Jensen kommer med skatteløfte til «folk flest»

KRISTIANSAND (Aftenposten): Frp-leder og finansminister Siv Jensen vil heller fjerne eiendomsskatten «for folk flest» enn formuesskatten til de rikeste.
Politikk

Støre: Listhaug-oppfordring minner om et angiversamfunn

Ap-leder Jonas Gahr Støre reagerer kraftig på at Sylvi Listhaug (Frp) oppfordrer lærere til å melde fra om asylsøkerbarn som reiser på ferie til hjemlandet.
Politikk

Slik er Støres skattegaranti for de fire neste årene

UTØYA: Aftenposten har laget en oversikt som viser Solberg-regjeringens skattekutt og Jonas Gahr Støres planer for skatteøkninger om han blir statsminister. Støre lover at gjennomsnittsnordmannen ikke vil få økt skatt.
Politikk

Med ti punkter vil Trygve Slagsvold Vedum endre Norge

EIDSVOLL: Kommer Senterpartiet i regjering, spøker det for ulv og kommunetvang. Men Vedum vil ikke stille krav eller ultimatum til regjeringspartner Ap.
Politikk

Støre skuffer AUF om fraværsgrensen

UTØYA (Aftenposten): Jonas Gahr Støre vil beholde en tallfestet fraværsgrense. Men han åpner for at skolene skal få større rom for skjønn og at foreldre skal kunne godkjenne fravær.
Politikk

Listhaug oppfordrer til å angi flyktninger på hjemreise

Sylvi Listhaug oppfordrer vanlige folk – og særlig de som er i kontakt med barn – til å melde ifra til UDI om flyktninger som drar på reiser til hjemlandet.
Politikk

Tajik møtt med kravliste på Utøya

100.000 nye grønne arbeidsplasser var ett av ti krav Arbeiderparti-nestleder Hadia Tajik fikk overlevert da hun møtte AUF-ere fra Rogaland og Hordaland.
Politikk

SV: Brende må frikoble seg fra USA. Brende: Vanskelig å ta seriøst

SVs Petter Eide frykter at Norge skal «virvles inn i konflikten» mellom USA og Russland og advarer utenriksminister Børge Brende mot å opptre «lydig og underdanig». Vanskelig å ta Eide seriøst, sier Brende.
Politikk

Frps lov om rett til sykehjemsplass stemples som «bla-bla»

– Mener legen din at du må på et sykehjem, så skal du ha rett på en sykehjemsplass, sa Siv Jensen i 2013. Slik ble det ikke. Jusekspert beskriver Regjeringens forslag som «bla-bla».
Politikk

Krever at Støre vraker omstridt fraværsgrense

Hvis Ap vinner valget, må tallgrensen for hvor mye man være borte fra skolen fjernes helt. Det krever AUF-leder Mani Hussaini.
Til toppen