Politikk

Tolv saker Solberg og Jensen har tapt i høst

Denne høsten har vært mer uforutsigbar for Erna Solberg og Siv Jensen enn tidligere år. Det har ført til at Regjeringen har lidd nederlag i en rekke store saker.
Politikk

Jensen: – Dette kommer til å bli krevende

Frp-leder Siv Jensen gir ingen garantier for at de blir enige med Venstre i de kommende regjeringsforhandlingene, men lover å gi det et forsøk.
Politikk

Hagens Nobel-drøm er knust for alltid

Stortinget vedtok med 85 mot 17 stemmer ikke å votere over Frps forslag om Carl I. Hagen til Nobelkomiteen.
Politikk

Skjebnehelg for Venstre

Denne helgen blir det trolig avklart om Venstre innleder formelle regjeringsforhandlinger eller om partiet velger å fortsette som samarbeidsparti.
Politikk

Frp krever Hagen-avstemning likevel – avgjøres i Stortinget fredag

Fremskrittspartiet ber om at Stortinget stemmer over Carl I. Hagen som medlem av Nobelkomiteen. Stortingspresident Olemic Thommessen slår fast at det ikke er aktuelt å votere over Hagens kandidatur.
Politikk

Her er forslaget som stanser Carl I. Hagen

Her er forslaget fra Stortingsflertallet som en gang for alle knuser Carl I. Hagens drøm om en plass i Nobelkomiteen.
Politikk

Utenriksministeren dropper Nobelprisutdelingen

En rekke ambassadører fra atommaktene har takket nei til å delta på Nobel-prisutdelingen. Nå får de følge av Norges utenriksminister.
Politikk

Nye regler kan hindre dobbeltverv à la Jaglands

Stortinget skal utrede om man kan sitte i Nobelkomiteen og samtidig ha internasjonale lederverv. Thorbjørn Jagland har dette, men er trolig ute av Europarådet neste gang han er på valg.
Politikk

Skjebneuke for Venstre: Full splittelse om Frp-samarbeid

Venstrepolitiker Erling Moe i Trondheim kjemper mot at Venstre skal regjere sammen med Frp. I Bergen jobber hans kollega Astrid K. Hårstad for det motsatte.
Politikk

Bare motkandidat kan stanse Hagen

Ap-leder Jonas Gahr Støre får flertall for forslag som skal hindre Carl I. Hagen plass i Nobelkomiteen. Men stortingspresident Olemic Thommessen sier at Frp likevel kan foreslå Hagen.
Politikk

Solbergs høyre hånd gir seg

Statsminister Erna Solbergs høyre hånd, Sigbjørn Aanes (36), har sagt opp jobben, skriver Dagens Næringsliv.
Politikk

Kan bli flertall mot valg av Carl I. Hagen

Ap, SV, Venstre, KrF - og muligens Sp- vil vedta et forslag som nekter stortingsrepresentanter og vararepresentanter plass i Nobelkomiteen.
Politikk

SV krever høring med Jensen og Meyer

SVs medlem i Kontroll- og konstitusjonskomiteen, Torgeir Knag Fylkesnes, krever høring med finansminister Siv Jensen og tidligere SSB-direktør Christine Meyer.
Politikk

De fleste fedre følger fedrekvoten slavisk

Nav kan for første gang påvise det mange har trodd, men som andre har sådd tvil om: De fleste fedre følger slavisk fedrekvoten.
Politikk

Foss utfordres av tre KrF-ere

Kampen om å bli landets nye riksrevisor tilspisses. Tidligere Høyre-statsråd Per-Kristian Foss (67) holdes på pinebenken mens Høyre og KrF forhandler om vervet.
Politikk

Grunnlovs-ekspert sier nei til Hagen-permisjon

Ekspertene sier at Hagen ikke kan søke permisjon før han er innkalt. Morten Wold (Frp), Stortingets andre visepresident, mener de tar feil. Han vil gi Hagen permisjon hvert halvår.
Politikk

Ap kan trekke seg fra forsvarsforliket

Både Høyre og Arbeiderpartiet håper på en løsning på striden om Hæren og Heimevernet. – Det går fremover, sier Hårek Elvenes (H).
Politikk

Frp-representant om Nobel-krangelen: – Respektløst av Hagen

- Nobelkomiteen passer ikke for Carl I. Hagen, sier stortingsrepresentant Åshild Bruun-Gundersen (Frp). - Det er fantastisk at mennesker ingen har hørt om skal ha bastante meninger, svarer Hagen selv.
Politikk

Krangel om Steinfeld-regningen på 228.000

Advokat Dag Steinfeld begynte å jobbe for SSB-direktør Christine Meyer fem dager før finansministeren uttrykte manglende tillit til henne. Nå stiller departementet spørsmål ved regningen på 228 000 kroner.
Politikk

Her er endringene i kulturbudsjettet

KrF og Venstre har fått gjennom en økning på omtrent 150 millioner i kulturbudsjettet for 2018.
Politikk

Stortinget krever å få se Jensens SMS-meldinger om SSB

Kontroll- og konstitusjonskomiteen stiller nye, kritiske spørsmål, og krever at finansminister Siv Jensen utleverer møtereferat, SMS-er og telefonsamtaler fra SSB-striden.
Til toppen