Politikk

Frp med fem nye innstrammingsgrep. Venstre sier nei til alle.

Utgiftene til innvandring og integrering har nær doblet seg siste fire år. Frps nye innvandringspolitiske talsmann, Jon Helgheim, krever tydelige innstramminger. Men Venstre sier nei.
Politikk

Norges nye forsvarsminister er FN-veteran

Frank Bakke-Jensen er veteran fra Libanon. Han har lang fartstid fra Heimevernet, er en ihuga friluftsmann og tar frem gitaren på frikvelder hjemme.
Politikk

Kilder: Han blir Norges neste forsvarsminister

Ine Marie Eriksen Søreide (H) blir utenriksminister og Frank Bakke-Jensen ny forsvarsminister (H), ifølge kilder i Regjeringen.
Politikk

Bekreftet: Minst to statsrådskifter fredag

Fredag går Børge Brende av som utenriksminister. Alt tyder på at Ine Eriksen Søreide (41) overtar og blir første kvinne som utenriksminister.
Politikk

Samtalene i gang. Satser på avklaring i november.

Erna Solberg, Siv Jensen og Trine Skei Grande har hatt flere møter etter at KrF gikk ut av døren. Innen slutten av november skal de etter planen ha avklart om de tror på en felles regjering.
Politikk

Støre varsler tøffere linje mot sosial dumping

Ap-leder Jonas Gahr-Støre lovet en tøffere linje for å hindre at EØS-avtalen fører til sosial dumping da han møtte LOs mest EØS-skeptiske forbund.
Politikk

Krever tiltak mot forgubbing blant fastleger

– Har de ikke fått med seg at det mangler fastleger, spør sentrale helsepolitikere på Stortinget. De reagerer på at Regjeringen ikke gjør mer for rekrutteringen.
Politikk

Norges nye London-ambassadør

Nå starter kampen om de fete toppjobbene som ambassadører. Men én utnevnelse er allerede avgjort: Norges neste ambassadør til Storbritannia.
Politikk

KrF-ordførere vegrer seg for å vie homofile

To av de seks KrF-ordførerne på Sørlandet er i tvil om de vil vie likekjønnede når vigselsretten overføres fra domstolene til kommunene fra nyttår.
Politikk

Ap-vara i blogginnlegg: «Ny Valla sak. Nå skal Giske tas»

Tidligere LO-topp Leif Sande skrev i blogginnlegg at Ingunn Yssen står i spissen for en jakt på Trond Giske. Nestleder Hadia Tajik ba ham trekke innlegget, skriver Dagens Næringsliv.
Politikk

Også hybridbiler får kraftig økt avgift

Det er ikke bare elbilene som får økt avgift. Også dyre ladbare og ikke-ladbare hybrider lider samme skjebne. – Dramatisk, mener Bilbransjeforbundet.
Politikk

Disse prosjektene satses på neste år

Hva skjer med Fornebubanen, hovedveiene og våre største samferdselsprosjekter? Her er Aftenpostens gjennomgang - punkt for punkt.
Politikk

Ap: Tror ikke på budsjettkrise

– Jeg tror ikke vi vil se noen krise på budsjettet i høst, sier Aps finanspolitiske talsmann Trond Giske. Ap regner med at KrF og Venstre forhandler og blir enig med Regjeringen.
Politikk

Dette blir dyrere, og dette blir billigere

Gevinsten ved skattelettelser kan neste år bli spist opp av økt moms på kino og fotballkamper og dyrere barnehage. Vi har laget oversikten over hva statsbudsjettet betyr for privatøkonomien.
Politikk

Guide til å gjennomskue politisk budsjettskryt

Torsdag vil statsrådene skryte av enkeltbeløp på statsbudsjettet. Andre vil klage over at de får for lite penger. Men er en «satsing» på 100 millioner kroner mye eller lite – eller ingenting?
Politikk

Her er 20 lekkasjer fra statsbudsjettet

Innstramming av reglene for dagpenger, nytt sykehusbygg på Radiumhospitalet og mer penger til tidlig innsats. Her er det vi vet om neste års statsbudsjett.
Politikk

Slik er Regjeringens nye «Tesla-avgift»

De mest luksuriøse Tesla-modellene kan bli opptil 70 000 kroner dyrere som følge av en ny avgift i neste års statsbudsjett.
Politikk

Solberg om HRS-kampanjen: – Forkastelig

– Forkastelig. Slik karakteriserer statsminister Erna Solberg den omstridte kampanjen for å fotografere muslimer i regi av Human Rights Service.
Politikk

«Jeg har vært for pappakvote hele tiden»

– For meg er det et greit vedtak, sier statsministeren om 14 ukers pappakvote. Men hun presiserer at saken ikke står høyest på hennes prioriteringsliste.
Politikk

Solberg forberedt på nye nederlag

Statsminister Erna Solberg (H) erkjenner at regjeringen vil kunne ryke på flere nederlag i stortingssalen de neste fire årene. Allerede tirsdag kom det første.
Politikk

Flertall på Stortinget for å øke fedrekvoten

Førstkommende tirsdag vil Ap fremme forslag om at fedrekvoten økes fra 10 til 14 uker. Venstres sentralstyremedlem Guri Melby sier hun tror partiet vil støtte dette. Dermed får det flertall.
Politikk

Thommessen gjenvalgt med knapt flertall

Stortingspresident Olemic Thommessen (Høyre) er gjenvalgt med 86 mot 80 stemmer. Det betyr at to ikke-sosialistiske representanter fra Høyre, Frp, Venstre eller KrF brøt med partilinjen og markerte mistillit til Thommessen.
Politikk

Her er hele stortingskabalen

Mange jubler, mens andre opplever at karrièren er kjørt inn på et sidespor. Forhandlingene om ledervervene i plasseringen i Stortingets tolv komiteer er over.
Til toppen