Politikk

Laber stemning for Uber-aksept på Stortinget

Delingsøkonomiutvalgets forslag om å fjerne kravet til drosjeløyver og åpne for Uber får en laber mottakelse på Stortinget.

Det er liten stemning for fjerne kravet til drosjeløyver og åpne for Uber på Stortinget.
  • NTB

Et regjeringsnedsatt utvalg har foreslått å fjerne praktisk talt alle reguleringer for å drive persontransport, noe som åpner for Ubers virksomhet i Norge. Det er det liten stemning for blant politikerne, skriver Klassekampen.

– Vi trenger fortsatt regulering. Om løyvesystemet forsvinner, frykter jeg at det kun vil bli enda flere drosjer som står i ro i byene, og prisene vil presses opp. I distriktet vil det bli vanskelig å få tak i taxi i det hele tatt, sier Senterpartiets Janne Sjelmo Nordås, som sitter i transportkomiteen på Stortinget.

Komitéleder Nikolai Astrup (H) understreker at regjeringen ikke har konkludert om hvordan taximarkedet skal reguleres fremover, men han er positiv til ny teknologi som kan gi forbrukerne et bedre tilbud.

– Det kan være naturlig å starte med de store byene. Taximarkedet er helt annerledes i for eksempel Oslo enn det er i deler av Distrikts-Norge, sier han.

Transportkomitémedlem Tor André Johnsen fra Frp sier de ikke har tatt stilling til Delingsøkonomiutvalgets forslag, men han levner liten mulighet for at full deregulering kan bli en realitet.

– De fleste vil ha et system for hvordan næringen skal være organisert, uten dermed å si at jeg har konkludert, sier han.

Eirik Sivertsen (Ap) fra Nordland og Torgeir Knag Fylkesnes (SV) fra Troms sier også nei til å fjerne drosjeløyvene.

Les også

  1. Myndighetene krever skatt av 400 Uber-sjåfører

  2. Taxisjåfør fratatt førerkortet etter 1100 Uber-oppdrag. Politiet har slått til mot minst 70 Uber-sjåfører.

Norsk politikk

Nyhetsbrev En gang i uken gir vår politiske redaktør Kjetil B. Alstadheim deg sitt perspektiv på det viktigste som har skjedd i maktens korridorer.

Les mer om

  1. Uber
  2. Senterpartiet (Sp)
  3. Høyre (H)
  4. Nikolai Astrup
  5. Fremskrittspartiet (Frp)
  6. Sosialistisk Venstreparti (SV)
  7. Arbeiderpartiet (Ap)