Ropstad ber om ro rundt Granavolden-plattformen

Kjell Ingolf Ropstad (KrF) er sikker på at partiet valgte rett om den IS-siktede kvinnen som splittet regjeringen. Nå ber han om ro rundt Granavolden.

Partileder og barne- og familieminister Kjell Ingolf Ropstad taler under KrFs landskonferanse på Quality Airport Hotel Gardermoen lørdag.

Dagen etter at store deler av regjeringen ble byttet ut, møtte KrF-leder og barne- og familieminister Kjell Ingolf Ropstad sine egne på KrFs landskonferanse på Gardermoen.

– Det betyr noe at KrF er i regjering, slo han fast.

– I Granavolden-plattformen står viktige KrF-gjennomslag svart-på-hvitt. Vi var veldige fornøyde med Granavolden-plattformen for ett år siden. Nå, 19 måneder før valget, er vi godt i gang med å sette den ut i livet. At regjeringspartiene nå skal bruke tid på å reforhandle i stedet for å gjennomføre KrFs gjennomslag, mener jeg er feil bruk av den knappe tiden vi har igjen, sa Ropstad.

Han viste også til at det nå blir ett parti mindre rundt bordet til å argumentere for sine saker. I tillegg får KrF et større mannskap og mulighet til å sette enda større preg på sakene.

KrF-lederen var heller ikke et øyeblikk i tvil om at partiet var med på å fatte den riktige beslutningen som førte til at den IS-siktede kvinnen og barna hennes ble hentet hjem til Norge.

– Jeg er helt trygg på at vi valgte rett. Vi valgte ungene. Og hvis vi skulle gjort det igjen, hadde vi valgt det samme, slo han fast.

Nyutnevnt samferdselsminister Knut Arild Hareide og nestleder og landbruksminister Olaug Bollestad under KrFs landskonferanse på Quality Airport Hotel Gardermoen lørdag.

Stående applaus for Hareide

Knut Arild Hareide høstet stående applaus for regjerings-comebacket da han møtte sine egne på KrFs landskonferanse lørdag.

Dagen etter at alle de nye statsrådene hadde blitt overøst med blomsterbuketter på Slottsplassen, holdt KrF sin landskonferanse på Gardermoen.

Da KrF-leder Kjell Ingolf Ropstad nevnte Knut Arild Hareide i talen sin, reiste folk i salen seg.

– Og så er jeg jo stolt over at Knut Arild er kommet med på laget, sa Ropstad til jubel fra salen.

Tidligere partileder Knut Arild Hareide ble fredag ny samferdselsminister.