Storberget slår Stoltenberg i popularitet

Justisminister Knut Storberget (Ap) er mer populær enn Jens Stoltenberg, ifølge en meningsmåling som Synovate har laget for Dagbladet.

Synovate har spurt velgerne om hvilken statsråd de mener gjør en god, middels eller dårlig jobb.

33 prosent svarer at Storberget gjør en god jobb. 44 prosent mener han gjør en middels jobb, mens 15 prosent mener han gjør en dårlig jobb.

Storberget er fornøyd med tallene, men han sier at han som person ikke liker å få æren.

Les også:

– Det er inspirerende, men det er ikke én mann som avgjør dette. Det er Senterpartiet, Sosialistisk Venstreparti og Arbeiderpartiet med statsministeren i spissen som leverer god justispolitikk. Med en nedgang i kriminaliteten og en oppgang i oppklaringsprosenten viser det at våre tiltak mot kriminalitet virker, sier Storberget til Dagbladet.

Statsminister Jens Stoltenberg (Ap) kommer på andreplass på målingen. 31 prosent av de spurte mener at han gjør en god jobb. 49 prosent mener han gjør en middels jobb, og 17 prosent mener at Stoltenberg gjør en dårlig jobb.

To andre statsråder er med på listen: Landbruks— og matminister Lars Peder Brekk (Sp) og utdanningsminister Tora Aasland (SV). 10 prosent mener Brekk gjør en god jobb. 46 prosent mener han gjør en middels jobb og 17 prosent mener han gjør en dårlig jobb. Aasland får stryk fra 18 prosent av de spurte. 38 prosent mener hun gjør en middels jobb og 12 prosent mener hun gjør en god jobb.