- Nå må jeg finne gløden

Valgkampåpningen er en utfordring, sier Carl I. Hagen.

Carl I Hagen startet valgkampen på Stovnersenteret, hvor han snakket om partiets fanesaker - uten å gå til angrep på de andre partiene.

Det var en langt mer ydmyk Carl I. Hagen som stod på podiet på Stovnersenteret i Groruddalen i Oslo lørdag. Borte var sparkene mot konkurrentene, borte var krasse formuleringer og personangrep.

Dro til Stovner

Etter å ha deltatt i den tverrpolitiske åpningen av valgkampen på Eidsvolls plass utenfor Stortinget lørdag klokken 12, dro Hagen, som er ordførerkandidat i Oslo, direkte opp til Stovnersenteret.

Foran de mange fremmøtte snakket Hagen mest om Frps fanesak, eldreomsorgen. Partiet ønsker blant annet å etablere 1000 nye sykehjemsplasser, og forbedre standarden. I tillegg stod innvandring, samferdsel og eiendomsskatten på agendaen.

Til Aftenposten.no sier Hagen at terroren i Oslo og på Utøya preger ham sterkt fortsatt, og at sakene han og partiet skal kjempe for, virker små i forhold til det som har skjedd.

— Det har vært utfordrende å starte valgkampen. Jeg har grått mye. Nå er det viktig å finne gløden i politikken igjen. Nå er vi i gang, og det føles bra, sier Hagen.

Dempet seg

Han legger ikke skjul på at han opptrer på en helt annen måte - og det helt bevisst.

— Tidligere ville jeg ha uttrykt meg på en helt annen måte enn jeg gjorde i dag. Jeg har dempet meg. Jeg har ingen planer eller ambisjoner om å gå til angrep på de andre partiene, og jeg mener karakteristikker av personer ikke sømmer seg, sier Hagen.

Et lite stikk kom han imidlertid med under talen sin: Jan Bøhler fikk passet påskrevet for ikke å "løftet en finger for å redde Aker sykehus".

Og flere utfall kan det bli; Hagen sier at han kan bli krassere underveis, avhengig av hvordan valgkampen fortoner seg videre.

Samme saker viktig

- Er det en ny og bedre Hagen vi ser?

— Det er i hvert fall en ny og helt uvirkelig situasjon vi befinner oss i. Her må vi føle oss frem, sier Hagen.

Han understreker at det er de samme sakene som er viktigst for partiet i dag som før 22. juli.

— Innvandringspolitikk vil bli en del av valgkampen. Men jeg skulle ønske at journalister var opptatt av andre politiske emner enn innvandring når de omtaler Frp, og at de gir mer konkret informasjon. Det er det velgerne vil ha, sier han.